Skip to main content

Căutare

Sondaj cu privire la cancerul hepatic şi hepatita virală

Sondaj cu privire la cancerul hepatic şi hepatita virală

În data de 17 octombrie 2013 Janssen a anunţat rezultatele unui nou sondaj cu ocazia Lunii de Conştietizare a Cancerului Hepatic. Rezultatele sondajului au indicat o lipsă a informării în rândul publicului general cu privire la hepatita virală şi corelaţia acesteia cu cancerul hepatic – aproximativ nouă din zece (91%) participanţi la sondaj nu ştiau nimic sau ştiau foarte puţine despre hepatita virală şi doar aproximativ unul din şase (15%) participanţi au indicat hepatita ca principală cauză a cancerului hepatic.

Sondajul, comandat de Janssen, cu susţinerea Alianţei Mondiale pentru Hepatită (WHA - World Hepatitis Alliance), a Asociaţiei Europeane a Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice (ELPA - European Liver Patients Association), şi a Asociaţiei Internaţionale de Cancer Hepatic (IILCA - International Liver Cancer Association), a fost derulat în Rusia, Spania, Turcia şi Marea Britanie, incluzând mai mult de 5000 de membri ai populaţiei generale, pentru a furniza o imagine a gradului de conştientizare publică în regiunea europeană, după delimitările OMS.

Sondajul a evidenţiat o lipsă a informării cu privire la hepatita virală şi a demonstrat necesitatea unei mai bune mediatizări referitoare la virusul hepatitei, pentru ca oamenii să poată evalua dacă au fost expuşi riscului de infecţie şi să efectueze testele pentru depistare. Acest sondaj reconfirmă în mod clar necesitatea ca guvernele din întreaga Europa să dezvolte strategii exhaustive de abordare a acestei probleme.

Citiţi comunicatul de presă complet aici şi descărcaţi materialele infografice care detaliază rezultatele cheie ale sondajului şi informaţii despre hepatita virală via link-urile de mai jos.
 

Infographic Awareness of Hepatitis C and Liver Cancer
Infographic Viral Hepatitis – A global pandemic
Janssen Liver Cancer Awareness Month Survey Results