Skip to main content

Search

Derde editie APSOLUTELY en nieuw platform

Janssen lanceert derde editie van APSOLUTELY en online patiëntenplatform

Voor het derde jaar op rij publiceert Janssen het magazine APSOLUTELY. Om mensen met psoriasis nóg beter te kunnen informeren, lanceert Janssen ook het patiëntenplatform apsolutely.be, bol van verhalen en tips over psoriasis.

Psoriasis is een chronische huidontsteking waarbij huidcellen zich veel sneller gaan delen dan normaal. Hierdoor ontstaan er dikke, rode en vaak schilferende plekken. Psoriasis is geen besmettelijke ziekte, maar kan het leven van mensen met psoriasis wel sterk beïnvloeden. Het is dan ook noodzakelijk dat mensen met psoriasis toegang hebben tot informatie die helpt om beter om te gaan met de ziekte. Daarom lanceert Janssen in samenwerking met patiënten, artsen, verpleegkundigen en patiëntenverenigingen de derde editie van het magazine en het nieuwe platform.

APSOLUTELY magazine

In deze editie van het magazine lees je tips van artsen en ervaringsdeskundigen en krachtige verhalen van mensen met psoriasis. Zoals het verhaal van ervaringsdeskundige en kapster Wendy die laat zien dat het beter is om dingen te benoemen in plaats van ze dood te zwijgen. Ook komen behandelaars aan het woord: Dr. Hertog vertelt over het belang van inspraak van degene die met psoriasis leeft, en Dr. Walschot gaat in op het belang van het geven van de juiste informatie.

“Je stelt mensen meer op hun gemak door dingen te benoemen in plaats van ze dood te zwijgen.”

 Wendy

   ervaringsdeskundige en kapster

Lees de volledige verhalen op apsolutely.be

Apsolutely.be

Het nieuwe online platform apsolutely.be zal mensen met psoriasis en hun omgeving voortaan de mogelijkheid bieden om op één plaats informatie te kunnen vinden. Zo is er informatie te vinden over welke vormen van psoriasis er bestaan, hoe een gesprek met een arts voorbereid kan worden of hoe mensen met psoriasis en hun omgeving het best kunnen omgaan met de ziekte.