Skip to main content

Search

Janssen lanceert nieuw magazine APSOLUTELY naar aanleiding van Wereld Psoriasis Dag

Janssen lanceert nieuw magazine  APSOLUTELY naar aanleiding van Wereld Psoriasis Dag

Psoriasis is een huidziekte waar zo’n 300.000 à 400.000 Belgen aan lijden.1 Wereldwijd gaat het om 125 miljoen mensen. Het is een chronische huidontsteking waarbij huidcellen zich veel sneller delen dan bij een gezonde huid. Dit heeft dikke, rode en vaak schilferende plekken tot gevolg. Psoriasis is niet besmettelijk, maar is niet te genezen. De symptomen zijn echter wel te behandelen.

Psoriasis heeft een grote impact op het leven van patiënten. Om het bewustzijn rondom deze veel voorkomende aandoening te vergroten ontwikkelden we het magazine APSOLUTELY, boordevol interviews en verhalen. Verschillende patiënten komen aan het woord om hun ervaring met psoriasis te delen, waaronder Jelle Cleymans. Ook Paul De Corte, psoriasispatiënt en voorzitter van de patiëntenvereniging Psoriasis Liga Vlaanderen, vertelt over de ontwikkelingen rondom de aandoening sinds de jaren ’70.  Daarnaast vertellen Professor Jo Lambert en gespecialiseerd verpleegkundige Elfie Deprez van het UZ Gent over hun praktijkervaringen als zorgverleners. Het magazine APSOLUTELY is nu alvast digitaal beschikbaar: 

Meer dan alleen huid

Psoriasis gaat verder dan de huid. In sommige gevallen leidt psoriasis tot nagelafwijkingen en gewrichtsklachten. Men heeft ook vastgesteld dat bepaalde ziekten vaker voorkomen bij patiënten met psoriasis, zoals diabetes (suikerziekte), overgewicht en de ziekte van Crohn (darmontsteking).2

De aandoening kan bovendien een negatieve impact hebben op de levenskwaliteit van de patiënten, waardoor ook emotionele en psychische klachten mogelijk kunnen zijn.1 Zo kan psoriasis een rol spelen in de sociale omgang, aangezien er nog steeds veel misverstanden over deze huidziekte bestaan. Het is voor mensen die leven met psoriasis raadzaam om zoveel mogelijk over de ziekte te weten te komen, zodat het gemakkelijker wordt om erover te praten en de beste begeleiding te vinden. Het nieuwe magazine APSOLUTELY bevat daarom veel informatie en getuigenissen die het gesprek over de ziekte bevorderen.