Skip to main content

Search

Leven met prostaatkanker: ontdek de gids

Leven met prostaatkanker: ontdek de gids

Na de diagnose van kanker komt er veel op je af, zo ook bij prostaatkanker. Dit is een kwaadaardige aandoening van de prostaat, een klier die belangrijk is bij de voorplanting. Het aantal nieuwe gevallen van prostaatkanker neemt nog steeds toe met 9706 nieuwe diagnoses in 2020.1 Dit maakt prostaatkanker de meest voorkomende vorm van kanker bij mannen in België.2 Daarom is het noodzakelijk dat patiënten en hun omgeving toegang hebben tot informatie die hen kan helpen de antwoorden te krijgen die ze nodig hebben.

November is prostaatkankermaand

In samenwerking met de patiëntenverenigingen, Think Blue Vlaanderen en Wij Ook, artsen en verpleegkundigen werd door Janssen een toegankelijke en duidelijke gids opgesteld die patiënten begeleidt vanaf het moment dat de diagnose gesteld wordt.

We vroegen Fernand Fonteyne (voorzitter Think Blue Vlaanderen) en André Deschamps (voorzitter Wij Ook Begium) wat er bijzonder is aan deze gids en wat je er als patiënt aan hebt. Bekijk hun verhaal:

Eigen regie

In de gids staat patient empowerment centraal, waarbij patiënten en hun naasten handvaten en kennis verkrijgen om zelf de regie in handen te nemen. Zo kom je niet alleen meer te weten over mogelijke onderzoeken maar worden ook de mogelijke symptomen en behandelopties besproken in de gids. Ook vind je hier praktische tips om bijvoorbeeld jouw doktersconsultaties voor te bereiden. Daarnaast kan je ook steun halen uit de verschillende persoonlijke getuigenissen en kan je meer informatie terugvinden over lotgenotenverenigingen. Deze kunnen helpen met emotionele ondersteuning die je tijdens het hele proces nodig zou kunnen hebben. Je staat er dus niet alleen voor.

Benieuwd geworden? Lees de digitale gids hieronder:

Praat mee via social media

Gedurende de maand november staan we via onze social media kanalen stil bij prostaatkanker. Praat je mee? Zo doorbreken we stap voor stap het taboe rondom deze ziekte.

Twitter | Facebook | LinkedIn

©Janssen-Cilag – EM-109537 – Approval date: 10-2022 – vu/er Luc Van Oevelen, Antwerpseweg 15-17, 2340 Beerse