Skip to main content

Search

Samenwerken

Gezondheid voor iedereen

Nog steeds zijn er wereldwijd heel wat mensen die geen toegang hebben tot betaalbare en kwaliteitsvolle gezondheidszorg, omdat de sociale en economische omstandigheden waarin ze leven, hen daarvoor niet de nodige middelen bieden. Janssen neemt zijn verantwoordelijkheid op en engageert zich om de grootste gezondheidsuitdagingen van vandaag aan te gaan. Daarom richtte Janssen Janssen Global Public Health (GPH) op. Deze groep van onderzoekers zoekt samen met anderen naar oplossingen voor de medische noden van kwetsbare gemeenschappen wereldwijd. Daarbij gaat de aandacht vooral naar ziekten die een grote impact hebben op de volksgezondheid, zoals tuberculose, HIV/aids en wormziekten.

Oplossingen voor derdewereldziekten

Een van de verwezenlijkingen van Janssen GPH is de ontdekking van een nieuw geneesmiddel tegen multiresistente tuberculose. Verder blijft de groep zich toeleggen op de ontwikkeling van een maandelijkse injectievorm tegen HIV en een vaginale microbicide ring die de seksueel overdraagbare aandoening HIV/aids moet voorkomen. Ook de strijd tegen zogenoemde “verwaarloosde tropische ziekten” zet Janssen GPH voort, onder meer door de ontwikkeling van een speciale kauwtablet tegen worminfecties voor kinderen in gebieden waar nauwelijks drinkwater beschikbaar is. Daarnaast hoopt Janssen GPH een nieuwe behandeling te bieden tegen parasieten die elefantiasis en rivierblindheid veroorzaken.

Tot bij de patiënt

Al die nieuwe geneesmiddelen en behandelingen daadwerkelijk beschikbaar maken voor patiënten met beperkte middelen, op een betaalbare en duurzame manier, is het uiteindelijke doel van Janssen GPH. Janssen GPH werkt daarvoor vernieuwende prijszettings- en financieringsmodellen uit en zet specifieke programma’s op om de toegang tot behandelingen te bevorderen.

Samenwerken is de rode draad in alles wat Janssen doet. Het is mede dankzij de steun en kennis van andere organisaties dat Janssen GPH antwoorden vindt. Lokale ondernemingen en overheden, ngo’s zoals PATH, het International Partnership for Microbicides (IPM) en Drugs for Neglected Diseases initiative (DNDi), en andere farmabedrijven zetten mee de schouders onder deze initiatieven. Op die manier hoopt Janssen GPH de gezondheid van miljoenen mensen te verbeteren.

Meer informatie over Janssen Global Public Health vindt u hier.