Skip to main content

Johnson & Johnson с водещ кандидат за ваксина срещу COVID-19

Ние сме ангажирани да изиграем нашата роля в борбата срещу COVID-19 и с радост споделяме напредъка в нашите усилия за разработване на безопасна и ефективна ваксина.

Тази седмица, Johnson & Johnson обяви водещ кандидат ваксина срещу COVID-19, изключително ново партньорство с Министерството на Здравеопазването и Социалната Политика на САЩ и ангажимент за бъдеща доставка на един милиард ваксини по целия свят за спешно употреба срещу пандемията.

Очаква се клиничното изпитване, върху хора, на ваксината да започне най-късно през септември 2020 г., следвайки стриктно правилата за клинични проучвания. Очаква се първите партиди, нужни за ускорено одобрение, да са налични най-рано през 2021 г. - значително по-рано в сравнение с типичния процес на разработване на ваксина.

За да направим това, използваме нашите доказани технологии AdVac® и PER.C6® - същите технологии, използвани за разработване и производство на ваксината срещу Ебола и за потенциалните ваксини срещу Зика, Респираторен синцитиален вирус (РСВ) и ХИВ. Биомедицинския орган за изследвания и развитие (БАРДА) част от Отдела за Подготовка и Реакция към Министерството на Здравеопазването и Социалната Политика на САЩ заедно с Джонсън и Джонсън са инвестирали повече от 1 милиард долара в разработването и тестването на ваксина. Джонсън и Джонсън ще използва своята валидирана платформа за разработване на ваксини, за да осигури необходимия фокус и необходимите персонал и инфраструктура в световен мащаб.

Отделно, БАРДА и Джонсън и Джонсън са предоставили допълнително финансиране, което ще даде възможност за разширяване на текущата работа по откриването и на потенциални антивирусни лечения срещу новия коронавирус. Тези усилия се провеждат в партньорство с Рега института за медицински изследвания (KU Лювен / Университета в Лювен), в Белгия.

За да постигнем всичко това, ние залагаме не само на значителни финансови инвестиции, но също така се фокусираме и използваме нашите таланти и ресурси в световен мащаб. Допълнителният ни капацитет ще помогне за бързото производство на ваксина и ще даде възможност за доставка на повече от един милиард дози в световен мащаб. Готови сме да поемем риска и да планираме незабавно производство и се ангажираме да предоставим на обществеността достъпна ваксина с нестопанска цел за спешно използване срещу пандемията. В тази изключителна ситуация, сме благодарни за многото партньори по целия свят, включително научни сътрудници и здравните институции, които работят заедно с нашите екипи за общата цел - спирането на тази пандемия. Заедно ще се преборим с COVID-19.

Ние гарантираме, че ще ви държим в течение на нашите усилия и ви насърчаваме да се свържете с нас, ако се нуждаете от актуална информация относно нашата борба с тази пандемия.