Skip to main content

Search

Janssen vill använda Google för att hitta patienter | Janssen Sverige

Janssen vill använda Google för att hitta patienter – frågar regeringen om hjälp

Janssen vill göra det enklare för patienter att hitta information på nätet om att delta i kliniska studier. Ett verktyg för att sprida relevant information är Googles annonslösning Adwords. Tyvärr har Google själv inrättat ett hinder som omöjliggör läkemedelsbolag att använda Googles annonslösning i just det här sammanhanget.

”Det finns faktiskt en lösning och det är att en myndighet i Sverige ber Google att ta bort hindret. Det saknas egentligen bara ett beslut från regeringen som behöver peka på relevant myndighet som kan be Google ta bort restriktionen”, säger Janssens webbstrateg, Fredrik Carle.

För en tid sedan skickade Janssen via Fredrik Carle ett brev till folkhälso- och sjukvårdsministern Gabriel Wikström där företaget bad om hjälp. Brevet har ännu inte blivit besvarat.

”Jag hoppas att regeringen – oavsett om det är Wikström eller Strandhäll – tar tag i frågan. Det vore bra för hela läkemedelsbranschen, men framför allt för patienterna. Idag gäller det att hitta rätt patient till rätt studie – och gårdagens informationskanaler (till exempel annonsering i tidningar) funkar mycket sämre när det gäller relevans än till exempel sökmotorannonsering”, säger Fredrik Carle.

Läs Janssens brev till folkhälso- och sjukvårdsminister Gabriel Wikström samt även en notis i Läkemedelsmarknaden.