Skip to main content

Search

Duaal Leren | Janssen België

Duaal Leren

Talent aantrekken en ontwikkelen, dat vinden we belangrijk bij Janssen! Om studenten nog beter te begeleiden aan de start van hun carrières zijn we het pilootproject ‘Duaal Leren’ gestart. Dit doen we in nauwe samenwerking met Thomas More Kempen hogeschool en Essenscia (Belgische sectorfederatie van de chemische industrie en de life sciences).

Duaal Leren

Duaal leren is een innovatieve en praktijkgerichte onderwijsvorm waarbij leren op school en leren op de werkvloer gecombineerd worden. Studenten krijgen begeleiding van een mentor binnen het bedrijf waar ze stage lopen en dit biedt hen de unieke kans om hun vaardigheden in de praktijk verder te ontwikkelen.

Duaal leren bij Janssen

In samenwerking met onze strategische partners in educatie, Thomas More Kempen hogeschool en Essenscia, zijn we het pilootproject ‘Duaal Leren’ gestart. In dit programma bieden we studenten een heel academiejaar de unieke kans om meer diepte te creëren in hun stages. Op deze manier kunnen studenten competenties ontwikkelen die sterker aanleunen bij de dagelijkse praktijk en het bedrijfsleven. Bovendien wordt de afstand tussen de studenten en het werkveld verkleind. Zo zijn studenten nog beter voorbereid om aan hun professionele loopbaan te beginnen!

"Janssen is niet enkel een voorbeeld voor wat betreft hun aanpak rond stages, maar neemt ook in duaal leren enthousiast het voortouw. Janssen heeft duaal leren dan ook als eerste gepiloteerd in een studierichting waar dit tot nu toe nog niet was gebeurd, namelijk logistiek management."

Kris Bosch

Essenscia Vlaanderen

Ondanks de impact van de COVID-19 pandemie, waardoor studenten grotendeels vanuit thuis aan hun stages moesten werken, hebben de studenten de stages als zeer waardevol ervaren. In onderstaande getuigenis deelt Leen Laeremans (studente Logistiek Management, Thomas More Kempen hogeschool) haar ervaringen. Ze vertelt onder andere waarom zij koos voor het duaal leren programma bij Janssen. Ook Kate Van Dessel (Opleidingsmanager Bedrijfsmanagement, Thomas More Kempen hogeschool) en de mentor van Leen, collega Sam Kennis (Clinical Distribution Study Lead) komen aan het woord:

Ben je nieuwsgierig geworden naar meer informatie over duaal leren? Neem dan eens een kijkje op de website van Essenscia.

Meer informatie over Janssen

Kom meer te weten over de activiteiten van Janssen in België en al onze expertisegebieden. Wil je meer weten over een carrière bij Janssen? Kom erachter hoe werken bij Janssen eruitziet of bezoek onze vacature pagina. Volg ons via social media op Twitter, Facebook en LinkedIn om op de hoogte te blijven van actuele ontwikkelingen.