Skip to main content

Search

Eerste JLABS-incubator Janssen campus in België

Eerste JLABS-incubator Janssen campus in België

JLABS is een wereldwijd netwerk van incubatoren die beloftevolle ondernemingen en ondernemers ondersteunt om belangrijke innovaties sneller bij de patiënt te krijgen. JLABS maakt deel uit van de Johnson & Johnson Innovation-bedrijvengroep en heeft een enorm netwerk over de hele wereld uitgebouwd. Dit netwerk biedt jonge bedrijven de middelen biedt om hun wetenschappelijke bevindingen om te zetten in baanbrekende therapieën. Door hen toegang te geven tot de expertise, financiering, educatieve programma's en faciliteiten die ze nodig hebben. De Janssen campus in België herbergt de eerste JLABS in Europa, in een speciaal daarvoor gecreëerde faciliteit. Op onze campus krijgen ondernemers de mogelijkheid om ideeën uit te wisselen en samen te werken, dankzij toegang tot een unieke combinatie van middelen, waaronder infrastructuur, en relevante interne en externe wetenschappelijke, technische en zakelijke expertise.

JLABS is de eerste incubator voor life sciences die innovators de mogelijkheid en middelen biedt om gezondheids- en welzijnsoplossingen te ontwikkelen die het leven verbeteren van mensen over de hele wereld. De missie van JLABS bestaat erin het belangrijkste innovatienetwerk ter wereld te creëren om baanbrekende gezondheidszorgoplossingen te bedenken via waardecreërende partnerships. JLABS wil een efficiënt en flexibel platform bieden waar beginnende bedrijven de wetenschappelijke ontdekkingen van vandaag kunnen transformeren in de grensverleggende producten van morgen.

Grote voordelen voor kleine bedrijven

JLABS biedt de mogelijkheden om kapitaal te investeren in wetenschap. Dat helpt innovators om volledige toegang te krijgen tot expertise, mentorschap en connecties die hun groei ondersteunen. De financiering geeft de bedrijven mogelijkheden en effenen het pad voor succes, zichtbaarheid en toegang tot een wereldwijd netwerk.

JLABS werkt samen met de Johnson & Johnson Innovation Centers, JJDC (de strategische risicokapitaaltak van Johnson & Johnson Innovation) en de Business Development en R&D-experten. JLABS kent een aanzienlijke vraag en groei over de hele wereld: extra locaties worden toegevoegd, verbeterde programma's worden aangeboden en nieuwe mogelijkheden voor ondernemers worden gecreëerd. Daarbovenop verbindt het een wereldwijd netwerk van investeerders, middelen en experts met elkaar. Deze groei gaat gepaard met een enorme toename in diversiteit wat betreft de bedrijven, technologieën en talent die in het JLABS-ecosysteem worden opgenomen. Vandaag telt het JLABS-ecosysteem meer dan 700 bedrijven, die samen staan voor meer dan $ 40 miljard aan financiering en strategische relaties.

Eerste JLABS in Europa

De Belgische Campus herbergt de eerste JLABS in Europa in een speciaal daarvoor gecreëerde faciliteit. Het is onze missie om een innovatiehub te creëren via waardecreërende partnerships. Beerse was de thuishaven van dr. Paul Janssen, die een bedrijf opstartte met een lening van zijn vader van zo'n 1240 euro (toen nog 50.000 Belgische frank) en een werkplek op de derde verdieping van het familiebedrijf. Een labo dat grootse resultaten zou verwezenlijken. Nu is Beerse de thuishaven van de eerste JLABS in Europa, die innovators de mogelijkheid biedt om in de voetsporen van dr. Paul Janssen te treden.

Waardecreërende partnerships

JLABS @ BE herbergt startups rond life sciences die focussen op innovatie in het hele gezondheidszorgspectrum, waaronder de sectoren van de farmaceutica, medische toestellen, consumentenproducten en gezondheidstechnologie. De aanwezige bedrijven focussen op een brede waaier van gezondheidszorggerelateerde gebieden, inclusief nieuwe immunotherapieën, artificiële intelligentie en medische toestellen. JLABS @ BE is een aantrekkelijke locatie voor alle soorten innovators, van beginnende ondernemers tot ervaren onderzoekers met uiteenlopende ervaringen in de academische wereld, startups, bedrijven en durfkapitaalondernemingen. Wat hen allemaal verbindt, is hun missie om oplossingen te ontwikkelen voor talloze gezondheidszorgsectoren, om levens te verbeteren en te redden.

JLABS is er om je te helpen! Als je meer wil leren over het JLABS-model, onze aandachtsgebieden en de aanvraagprocedure, bezoek dan de website van JLABS.

EM-23980