Skip to main content

Search

Janssen bundelt alle patiëntengidsen op één centrale plek

Janssen bundelt alle patiëntengidsen op één centrale plek

Het krijgen van een diagnose kan veel emoties losmaken bij patiënten en hun naasten. Van ongeloof en angst tot woede. Om patiënten daarbij te helpen, heeft Janssen in nauwe samenwerking met patiënten- en familieorganisaties, artsen en zorgspecialisten gidsen samengesteld die patiënten duidelijke informatie en begeleiding bieden, vanaf het moment van de diagnose tot en met het behandeltraject. Je kan ze nu allemaal in één keer raadplegen via www.patientengidsen.be.

"Leven met..." Depressie, inflammatoire darmziekte, lymfoom, prostaatkanker, psychose, de ziekte van Waldenström, multipel myeloom?

Janssen en de patiëntenorganisaties hebben voor elk van deze ziekten een gids ontwikkeld. Zo hebben patiënten toegang tot herkenbare, betrouwbare en relevante informatie die hen helpt hun diagnose beter te begrijpen. Patiënten of hun naasten kunnen in deze gidsen bijvoorbeeld meer lezen over de levenskwaliteit van mensen met prostaatkanker of een inflammatoire darmziekte. Zorgverleners en familieleden krijgen anderzijds bijvoorbeeld advies over hoe ze hun patiënten of geliefden, die te maken hebben met een depressie of psychose, kunnen helpen. Maar dat is niet alles. Naast praktische tips en getuigenissen, hebben patiënten met behulp van de gidsen ook toegang tot personaliseerbare pagina's die hen kunnen helpen om hen voor te bereiden op consultaties.

Een mooi voorbeeld van goede samenwerking

Bij Janssen geloven we dat samenwerking essentieel is om patiënten duidelijke en betrouwbare informatie te geven. Elke ziekte vereist namelijk een andere invalshoek en specialisatie. Daarom werken we voor de totstandkoming van de patiëntengidsen samen met verschillende patiënten- en familieorganisaties en deskundige artsen en specialisten uit de gezondheidszorg als gelijkwaardige partners. Al deze kennis brengen we samen in een redactieraad, dit is het moment waarop de inhoud van de gidsen vorm begint te krijgen en waar de echte kracht van co-creatie tot bloei komt. Weten hoe dit proces tot stand komt? Lees dan hier verder op www.patientengidsen.be.

De gids is een voorbeeld van een goede samenwerking tussen een farmaceutisch bedrijf, zorgverleners en patiëntenorganisaties. Allemaal met hetzelfde doel: patiënten en hun naasten beter te ondersteunen.

Elke Stienissen

Voorzitter LVV vzw (Lymfklierkanker gids)

Meer informatie over Janssen

Lees meer over onze activiteiten en andere expertisegebieden. Je kan ook meer te weten komen over de activiteiten van Janssen in België en hoe werken bij Janssen eruitziet. Volg ons op sociale media Twitter, Facebook en LinkedIn om op de hoogte te blijven van actuele ontwikkelingen.