Skip to main content

Traži

Odredba o privatnosti

Odredba o privatnosti

 

Johnson & Johnson S.E. d.o.o. brine o vašoj privatnosti i želi da budete upoznati s načinom na koji prikupljamo, koristimo i otkrivamo informacije.  Ova Odredba o privatnosti opisuje naše prakse u pogledu informacijakoje mi ili naši pružatelji usluga prikupljamo putem web mjesta ili aplikacije (u daljnjem tekstu “Usluga”) kojima upravljamo ili koje kontroliramo mi, a s kojih pristupate ovoj Odredbi o privatnosti.  Pružajući nam osobne informacije ili korištenjem ove Usluge potvrđujete kako ste pročitali i razumjeli ovu Odredbu o privatnosti.

KORIŠTENJE OD STRANE MALOLJETNIKA

Usluga nije namijenjena osobama mlađima od 18, te od takvih osoba tražimo da ne daju svoje osobne informacije putem Usluge. Ako je vaše dijete dalo Osobne informacije i želite zatražiti da se takve informacije uklone, kontaktirajte nas na način objašnjen dolje pod Kontaktirajte nas.

PRIKUPLJANJE INFORMACIJA

Od vas možemo zatražiti da date osobne informacije kako biste mogli imati koristi od određenih značajki (primjerice pretplate na biltene, savjeti ili obrada narudžbi) ili sudjelovali u određenoj aktivnosti (poput nagradnih izvlačenja i drugih promocija).  Bit ćete informirani o tome koje su informacije obvezne, a koje izborne.

Informacije koje date možemo kombinirati s drugim informacijama koje smo o vama prikupili, mrežno ili izvanmrežno, uključujući primjerice vašu povijest kupnji. Također ih možemo kombinirati s podacima koje dobivamo o vama od ostalih podružnica Johnson & Johnson i sljedeći drugi izvori: javno dostupni izvori informacija (uključujući podatke s vaših javno dostupnih profila na društvenim mrežama) i analitički i marketinški partneri. 

Ako nam date osobne informacije koje se odnose na druge pojedince, izjavljujete kako ste za to ovlašteni i dopuštate nam da te informacije koristimo u skladu s ovom Odredbom o privatnosti.

OSJETLJIVE INFORMACIJE

Osim ako to izričito zatražimo, molimo vas da nam ne šaljete i ne otkrivate nikakve osjetljive osobne podatke (npr. brojeve socijalnog osiguranja, informacije vezane za rasno ili etničko porijeklo, političke stavove, religijska ili filozofska uvjerenja, zdravlje, seksualni život ili orijentaciju, kriminalnu povijest ili članstvo u sindikatima, odnosno biometrijske ili genetske podatke) na ili putem Stranice, odnosno na drugi način.

AUTOMATSKO PRIKUPLJANJE INFORMACIJA I KORIŠTENJE

Mi i naši pružatelji usluga možemo određene informacije prikupljati automatski dok se krećete našom Uslugom.  Pročitajte Odredbu o kolačićima za detaljne informacije o kolačićima i drugim tehnologijama za praćenje koje se koriste na Usluzi. Osim u slučajevima kada je to dopušteno primjenjivim zakonom, stavljamo kolačiće nakon što primimo vaš pristanak putem zastava ili preferencijskog centra.  Odredba o kolačićima uključuje informacije o tome kako možete onemogućiti ove tehnologije. 

Mi i naši pružatelji usluga također možemo automatski prikupljati i koristiti informacije na sljedeći način:

Putem vašeg preglednika:  Određene se informacije prikupljaju putem većine preglednika, poput vaše adrese Media Access Control (MAC), vrste računala (Windows ili Mac), rezolucije zaslona, naziva i verzije operativnog sustava, te vrste i verzije internetskog preglednika.  Možemo prikupljati slične informacije, poput vrste i identifikatora vašeg uređaja, ako Usluzi pristupate putem mobilnog uređaja.  Ove informacije koristimo kako bismo osigurali pravilan rad funkcija Usluge.

IP adresa:  Vaša IP adresa je broj kojeg vašem računalu automatski dodjeljuje vaš pružatelj usluge Interneta.  IP adresa se identificira i bilježi automatski u zapisima našeg poslužitelja kad god posjetitelj posjeti Uslugu, zajedno s vremenom posjeta i posjećenim stranicama.  Prikupljanje IP adresa je standardna praksa i većina mrežnih servisa to obavlja automatski.  Mi koristimo IP adrese za razne svrhe, poput izračuna razina korištenja Usluge, dijagnosticiranja problema s poslužiteljem, te pružanja Usluge.  Također možemo derivirati vašu približnu lokaciju iz vaše IP a adrese.

Informacije o uređaju:  Možemo prikupljati informacije o vašem mobilnom uređaju, poput jedinstvenog identifikatora, kako bismo razumjeli način na koji koristite Uslugu.

KAKO KORISTIMO I OTKRIVAMO INFORMACIJE

Informacije koje nam date koristimo i otkrivamo na način opisan na mjestu prikupljanja.  Pogledajte donji odjeljak pod nazivom “Izbori i pristup,” kako biste saznali kako se možete isključiti iz određenih uporaba i objava.

Kad to traži relevantni zakon, pridobit ćemo vaš pristanak zakorištenje vaših osobnih podataka na mjestu prikupljanja informacija.  Po potrebi možemo iskoristiti informacije od vas ili o vama kako bismo izvršili ugovor, ispunili zakonske obveze (primjerice zbog naših obveza glede farmakovigilancije) ili za naše osnovane poslovne interese.  Možemo se, također, pozvati na druge pravne osnove, izričito u svrhe kako slijedi:

 • Pružanje funkcionalnosti Usluge i ispunjavanje vaših zahtjeva.
  • kako bismo vam pružili funkcionalnost Usluge i povezane usluge za kupce;
  • kako bismo odgovorili na vaše upite i ispunili vaše zahtjeve, primjerice poslali vam dokumente koje tražite ili upozorenja e-pošte:
  • kako bismo vam poslali važne informacije glede našeg odnosa s vama ili glede Usluge, promjenama u našim uvjetima i odredbama i/ili druge administrativne informacije.

 

Angažirat ćemo se na ovim aktivnostima kako bismo upravljali ugovornim obvezama prema vama odnosno kako bismo ispunjavali pravne obveze. 

 • Ostvarivanje naših poslovnih svrha.
  • za analizu podataka, primjerice u svrhu poboljšanja učinkovitosti Usluge;
  • za revizije, kako bismo potvrdili ispravno funkcioniranje naših internih procesa i njihovu usklađenost s pravnim, regulatornim i ugovornim obvezama;
  • za nadzor u svrhu sigurnosti i sprječavanja prijevara, primjerice za otkrivanje i prevenciju cyber napada i pokušaja krađe identiteta;
  • za razvoj novih proizvoda i usluga;
  • za unapređenje, poboljšanje ili izmjenu našeg web-mjesta ili proizvoda i usluga;
  • za identifikaciju trendova u korištenju Usluge, primjerice za razumijevanje koji su segmenti naše Usluge najzanimljiviji korisnicima, te
  • za utvrđivanje učinkovitosti naših promotivnih kampanja kako bismo ih mogli prilagoditi potrebama i interesima naših korisnika.

 

Angažirat ćemo se na ovim aktivnostima kako bismo upravljali ugovornim obvezama koje imamo prema vama, kako bismo ispunjavali pravne obveze odnosno zbog osnovanih interesa.

 

 • Analiza osobnih podataka u svrhu pružanja personaliziranih usluga.
  • kako bismo vas bolje razumjeli i personalizirali naše interakcije s vama i pružili vam informacije odnosno ponude prilagođene vašim interesovanjima;
  • kako bismo bolje razumjeli vaše preferencije i pružili vam sadržaj putem Usluge za koji smatramo da će vam biti relevantan i zanimljiv.

 

Pružat ćemo vam personalizirane usluge bilo zato što imamo vaš pristanak ili zato što imamo osnovani interes.

Također otkrivamo informacije prikupljene putem Usluge:

 • našim suradnicima za potrebe opisane u ovoj Odredbi o privatnosti.  Popis naših suradnika je dostupan na https://johnsonandjohnson.gcs-web.com/financial-information/sec-filings  (kliknite na poveznicu za Obrazac 10K, Izložak 21, pod “SEC Prijave”). Johnson & Johnson S.E. d.o.o. je strana odgovorna za upravljanje Osobnim informacijama koje se koriste zajednički;
 • našim partnerima, trećim stranama, s kojima nudimo zajedničku promociju pod istim brendom;
 • našim vanjskim pružateljima usluga koji pružaju usluge, poput vođenja i moderiranja web mjesta, vođenja mobilne aplikacije, analize podataka, obrade plaćanja, ispunjenja narudžbe, pružanja infrastrukture, IT usluga, službe za korisnike, usluga e-pošte i isporuke direktne pošte, revizije i drugih usluga, kako bismo im omogućili da vam pruže usluge; i,
 • kako dopušta relevantni zakon, trećim stranama u slučaju neke reorganizacije, spajanja, prodaje, udruživanja, dodjele, prijenosa ili druge dispozicije cjelokupnog ili dijela našeg poslovanja, imovine ili dionica (uključujući i u svezi s bankrotom i sličnim postupcima).

Osim toga, vaše informacije možemo koristiti i otkrivati kako smatramo da je potrebno ili prikladno: (a) kako bismo se uskladili sa zakonskim procesom ili relevantnim zakonom, što može uključivati zakone izvan zemlje vašeg prebivališta; (b) kako dopušta relevantni zakon, kako bismo odgovorili na zahtjeve javnih i državnih tijela, što može uključivati tijela izvan zemlje vašeg prebivališta; (c) kako bismo proveli naše uvjete; i (d) kako bismo zaštitili naša prava, privatnost, sigurnost i imovinu, kako naše, tako i naših suradnika, vas ili drugih.  Vaše informacije možemo koristiti i otkriti vaše informacije na druge načine, nakon što za to pribavimo vaš pristanak.

Možemo koristiti i otkriti informacije koje prikupimo automatski kako je opisano pod “Automatsko prikupljanje i uporaba podataka”.

Osim toga, tamo gdje to dopušta relevantni zakon, za bilo koju namjenu možemo koristiti i otkrivati informacije koje nisu u obliku koji može identificirati.  Ako kombiniramo informacije koje nisu u obliku koji može identificirati s onima koje mogu identificirati (poput kombiniranja vašeg imena sa zemljopisnom lokacijom), kombinirane ćemo informacije tretirati kao osobne informacije dok su god kombinirane.

IZBORI I PRISTUP

Vaši izbori glede naše uporabe i otkrivanja vaših osobnih informacija

Dajemo vam izbore glede naše uporabe i otkrivanja vaših osobnih informacija za potrebe marketinga.  Možete se isključiti iz:

 • Primanja marketinške komunikacije od nas:  Ako više ne želite primati od nas marketinšku komunikaciju unaprijed, možete se iz toga isključiti javljajući nam se putem [email protected].  U svom zahtjevu dajte svoje ime, identificirajte oblik(e) marketinške komunikacije koju više ne želite primati, te adresu (adrese) na koje se ona šalje.  Primjerice, ako više ne želite primati promidžbene e-poruke ili direktnu poštu, recite nam to, te dajte svoje ime i adresu e-pošte ili poštansku adresu. Također se možete se isključiti iz primanja marketinške komunikacije od nas posjetom na Uslugu kako biste ažurirali svoj mrežni profil.  Osim toga, možete se isključiti iz primanja marketinške komunikacije od nas slijedeći upute o tome kako se odjaviti dane u takvim porukama.
 • Primanje podsjetnika od nas:  Ako više ne želite primati od nas medicinske podsjetnike unaprijed, možete se iz toga isključiti javljajući nam se putem [email protected]. U svom odgovoru dajte svoje ime i adresu e-pošte ili telefonski broj na koji od nas primate podsjetnike.
 • Našeg dijeljenja vaših osobnih podataka sa suradnicima ili partnerima trećim stranama:  Ako ste se prethodno uključili u primanje marketinške komunikacije od naših suradnika ili partnera trećih strana, možete se isključiti iz dijeljenja vaših osobnih podataka sa tim stranama radi potreba njihovog direktnog marketinga kontaktirajući nas [email protected]. U svojoj komunikaciji prema nama navedite da više ne bismo trebali dijeliti vaše osobne podatke s našim suradnicima ili partnerima trećim stranama za potrebe njihovog marketinga, te uključite svoje ime i adresu e-pošte.

Nastojat ćemo udovoljiti vašem zahtjevu (zahtjevima) čim to bude izvedivo.  Imajte na umu da, ukoliko se odlučite isključiti na gore navedeni način, nećemo moći ukloniti vaše osobne podatke iz baza podataka naših suradnika s kojima smo već podijelili vaše podatke (tj. od datuma kad smo proveli vaš zahtjev za isključenjem). Također imajte na umu da vam, ako se isključite iz primanja poruka vezanih za marketing od nas, i dalje možemo slati važne transakcijske i administrativne poruke iz kojih se ne možete isključiti.

Kako možete pristupiti, mijenjati ili izbrisati svoje osobne podatke

Ako želite pregledati, ispraviti, ažurirati, ograničiti ili izbrisati svoje osobne podatke ili ako želite zatražiti prijem elektronske kopije svojih osobnih podataka za potrebe prijenosa nekoj drugoj kompaniji (do mjere u kojoj imate to pravo prema relevantnom zakonu), kontaktirajte nas putem [email protected]. Na vaš ćemo zahtjev odgovoriti čim to bude izvedivo, ali ne kasnije od mjesec dana od primitka. Ukoliko iznimne okolnosti odgode naš odgovor, bit ćete odmah obaviješteni o datumu kad ćemo vam odgovoriti. Za ažuriranje svog mrežnog profila možete posjetiti i Uslugu.

PRIJENOS PREKO DRŽAVNIH GRANICA

Vaše se osobne informacije mogu pohranjivati i obrađivati u bilo kojoj zemlji u kojoj imamo prostorije ili pružatelje usluga, a korištenjem naše Usluge ili davanjem svog pristanka (gdje to zahtijeva zakon), pristajete na prijenos informacija u zemlje izvan svoje zemlje prebivališta, uključujući u Sjedinjene Američke Države, koje mogu imati drugačija pravila za zaštitu podataka od onih u vašoj zemlji.  Na snazi su odgovarajuće ugovorne i druge mjere za zaštitu osobnih informacija kad se one prenose našim suradnicima ili trećim stranama u drugim zemljama.

Neke je države izvan Europskog ekonomskog područja (EEA) Europska komisija priznala kao države koje nude dovoljnu razinu zaštite podataka u skladu s EEA standardima (puni je popis ovih zemalja dostupan ovdje.  Za prijenos iz EEA u zemlje koje Europska komisija ne smatra adekvatnima, pobrinuli smo se da se koriste odgovarajuće mjere, uključujući osiguravanje da je primatelj obvezan prema Standardne ugovorne klauzule za EU zaštititi vaše Osobne podatke.  Kopiju ovih mjera možete dobiti ako se obratite našem službeniku za zaštitu podataka u skladu s donjim odjeljkom “Kontaktirajte nas”.

SIGURNOST

Nastojimo koristiti razumne organizacijske, tehničke i administrativne mjere dizajnirane za zaštitu osobnih informacija pod našom kontrolom.  Nažalost, nijedan prijenos podataka putem Interneta ili sustav za pohranu podataka ne može jamčiti 100%-nu sigurnost.  Ako imate razloga misliti kako vaša interakcija s nama više nije sigurna (primjerice, ako smatrate kako je sigurnost korisničkog računa kojeg kod nas imate ugrožena), odmah nas obavijestite u skladu s donjim odjeljkom “Kontaktirajte nas”.

RAZDOBLJE ČUVANJA

Vaše ćemo osobne podatke zadržati dok je to god potrebno ili dopušteno, u okviru namjene (namjena) za koju su pribavljene.  Kriteriji za određivanje naših razdoblja čuvanja uključuju:  (i) vrijeme u kojem imamo trajni odnos s vama i pružamo vam Uslugu; (ii) postoji li zakonska obveza kojoj podliježemo; i (iii) je li čuvanje preporučljivo s obzirom na naš zakonski položaj (primjerice glede relevantnih zastara, parnica ili regulatornih istraga).

STRANICE I USLUGE TREĆIH STRANA

Ova Odredba o privatnosti se ne bavi, a ni mi nismo odgovorni, privatnošću, informacijama ili drugim praksama trećih strana, uključujući sve stranice ili web imovinu trećih strana (uključujući, bez ograničenja, sve primjene) dostupne putem ove Usluge ili na koje ova Usluga ima poveznice.  Dostupnost ili uključivanje poveznice na takvu stranicu ili imovinu na Usluzi ne predstavlja podršku s naše strane ili strane naših partnera.

KAKO NAS KONTAKTIRATI

Johnson & Johnson S.E. d.o.o., smješten na Oreškovićevoj 6h, 10 010 Zagreb, Hrvatska, je tvrtka odgovorna za prikupljanje, uporabu i otkrivanje osobnih informacija prema ovoj Odredbi o privatnosti.

Ako imate bilo kakvih pitanja o ovoj Odredbi o privatnosti, obratite nam se putem [email protected], ili nam pišite na sljedeću adresu:

Johnson & Johnson S.E. d.o.o.

Oreškovićevoj 6h

10 010 Zagreb

Hrvatska

Također se možete obratiti i službeniku za zaštitu podataka zaduženom za vašu zemlju ili regiju, ako je primjenjivo na [email protected].

PODNOŠENJE PRITUŽBE KOD REGULATORNOG TIJELA

Možete podnijeti pritužbu kod nadzornog tijela nadležnog za vašu zemlju ili regiju.  Kliknite ovdje za kontakt podatke za ta tijela.

AŽURIRANJA OVE ODREDBE O PRIVATNOSTI

Ovu Odredbu o privatnosti možemo izmijeniti.  Sve izmjene ove Odredbe o privatnosti će stupiti na snagu kad objavimo revidiranu Odredbu o privatnosti na ovoj Usluzi.  Vaše korištenje Usluge nakon ovih promjena znači kako ste prihvatili revidiranu Odredbu o privatnosti.  Preporučamo da redovito pregledavate Odredbu o privatnosti kad god posjetite Uslugu. Ova je odredba zadnji put 11.12.2020