Skip to main content

Traži

Janssen je najinovativnija farmaceutska tvrtka na svijetu

Janssen je najinovativnija farmaceutska tvrtka na svijetu

Vodeća tvrtka za savjetovanje u farmaceutskoj industriji IDEA Pharma, koja svake godine ocjenjuje farmaceutske tvrtke s obzirom na njihovu sposobnost puštanja novih lijekova na tržište, kao najinovativniju farmaceutsku tvrtku na svijetu odabrala je farmaceutski dio korporacije Johnson & Johnson poznat pod imenom Janssen.

Na trećem godišnjem indeksu produktivne inovativnosti koji je objavila tvrtka IDEA Pharma, gdje ocjenjuje i rangira tvrtke s obzirom na njihovu sposobnost prodaje novih lijekova, tvrtka Janssen se (pod imenom svoje matične tvrtke Johnson & Johnson) smjestila ispred svih ostalih farmaceutskih tvrtki.

Generalni direktor tvrtke IDEA Pharma Mike Rea tom je prigodom izjavio: „Podloga za indeks ponajprije je ovo jednostavno pitanje: Kad bismo isti novi lijek dali dvjema tvrtkama... bi li ga iskoristile na jednak način? I jednostavan odgovor je ne zato što se pristupi farmaceutskih tvrtki prema prodaji jako razlikuju.ˮ

Kriteriji za pripremu indeksa su ključna pitanja kao što su npr. brzina predstavljanja na tržištu, stupanj neuspjeha u trećoj fazi, prodaja u usporedbi s prodajom sličnih lijekova i uspjeh kod dobivanja dozvola. 

 
Publikacije:
The future of healthcare in Europe
The future of healthcare in Europe

A report from the Economist Intelligence Unit
Sponsored by Janssen
2011