Skip to main content

Traži

Mobilno praćenje zdravlja putem internetske stranice MYHEALTHAPPS.net

Mobilno praćenje zdravlja putem internetske stranice MYHEALTHAPPS.net

Tvrtka Janssen je u studenom 2013. poduprla predstavljanje nove međunarodne internetske stranice www.myhealthapps.net. Svrha ove internetske stranice je pomagati bolesnicima i javnosti u traženju bitnih zdravstvenih aplikacija za pametne telefone koje im najbolje mogu pomoći u očuvanju što boljeg zdravlja i tjelesne kondicije.

Sve osobe, bilo da su zdrave, osobe s invaliditetom ili kronični bolesnici u nastojanju da postignu što bolje zdravlje i tjelesnu kondiciju svakog se dana susreću s različitim, kompliciranim izazovima. Da bismo bili zdravi, neki od nas moraju promijeniti stil života ili životne okolnosti ili čak promijeniti i posao. A neki možda moraju više puta dnevno uzeti mnogo lijekova, pratiti svoje simptome (ako se bolest pogorša) ili potražiti pomoć njegovatelja, prijatelja i obitelji. Neki bolesnici su u društvu stigmatizirani i diskriminirani. A iznenađujuće malo je onih koji stalno primaju potporu koja im je potrebna da bi se lakše nosili s ovim složenim izazovima. Većina zdravstvenih sustava nema vremena ili mogućnosti da bi uzela u obzir različite potrebe koje osiguranici imaju u brizi za sebe. Zato su zdravstvene aplikacije jedan od najvažnijih tehnoloških alata za poticanje brige o sebi i sprječavanje bolesti. Internetska stranica može se pohvaliti jedinstvenim sustavom za ocjenjivanje kvalitete aplikacija. Bolesnicima i javnosti predstavlja najvažnija svojstva zdravstvenih aplikacija, a njegova je svrha povećati njihovu preglednost i vjerodostojnost.

Inicijativu za internetsku stranicu myhealthapps.net dala je britanska grupa za istraživanja, izdavaštvo i savjetovanje PatientView. Tvrtka Janssen jedan je od privatnih sponzora ovog projekta koji su poduprli i inicirali i Opće ravnateljstvo Europske komisije za komunikacijske mreže, sadržaje i tehnologiju i engleska nacionalna zdravstvena služba (NHS England, Knjižnica zdravstvenih aplikacija).

 
The future of healthcare in Europe
The future of healthcare in Europe

A report from the Economist Intelligence Unit
Sponsored by Janssen
2011