Skip to main content

Traži

Neuroznanost

Neuroznanost

Duševne i neurološke bolesti u razvijenim su državama veliko opterećenje za zdravstvo. Očekujemo da će rast životnog standarda utjecati na porast ovih bolesti i u drugim, danas manje razvijenim dijelovima svijeta. Naša misija je poboljšati život pojedinaca koji pate od poremećaja funkcije središnjeg živčanog sustava i povećati mogućnosti olakšavanja boli.

Mi smo vodeća tvrtka posvećena neuroznanosti. Usredotočeni smo na razvoj lijekova za poremećaje kognitivnih sposobnosti, za reguliranje raspoloženja, lijekova za liječenje psihoza i umjerene do teške kronične boli. Putem razvojne infrastrukture i povezivanja unutarnjih i vanjskih razvojnih djelatnosti svoje stručno znanje i nadograđujemo.

Naših znanstvenih postignuća sve je više

Genski zapis (DNK)  je sličan računalnom kodu. Ako su u njemu pogreške, može prouzročiti nepravilno funkcioniranje tijela. S napretkom znanosti poboljšava se razumijevanje ljudskog tijela – od otkrića sastava DNK i čitanja njegova zapisa do razumijevanja pogrešaka u našem genskom zapisu koje mogu prouzročiti ili odgoditi početak moždanih bolesti poput Alzheimerove bolesti.

Znanstvenici u istraživačkim društvima, na sveučilištima i u farmaceutskim tvrtkama neprestance se posvećuju tomu kako opsežno znanje preliti u učinkovite mogućnosti liječenja koje bi milijunima ljudi diljem svijeta olakšale patnju.

Naši inovativni lijekovi

Ako zaboravite uzeti lijek, to može utjecati na učinkovitost liječenja. Razvoj različitih tehnoloških oblika lijekova pomaže kod premošćivanja ove teškoće. Tablete koje 24 sata polako oslobađaju lijek mogu promijeniti život bolesnika. Brige da ćemo zaboraviti uzeti više lijekova na dan više nema i tako možemo spriječiti ponovnu pojavu simptoma bolesti.

Iznenađujuće činjenice
 
  • U ljudskom je tijelu na milijune živčanih stanica koje u sekundi deset puta mogu prenijeti poruku između prstiju na nogama i mozga.
  • Alzheimerova bolest najčešći je oblik demencije: približno 60 % bolesnika s demencijom pati od Alzheimerove bolesti.
  • Suprotno općem uvjerenju, kod bolesnika sa shizofrenijom ne radi se o dvostrukoj ili višestrukoj ličnosti. Radi se o smetnji ravnoteže emocija i mišljenja.
 
Jeste li znali?

Postoji više internetskih stranica tvrtke Janssen na kojima su predstavljeni neki lijekovi i područja bolesti. Stranice su namijenjene bolesnicima i njihovim njegovateljima. Informacije o shizofreniji i demenciji možete pronaći na www.shizofrenija24x7.com.hr