Skip to main content

IŠČI

Bolezni mrežnice

Bolezni mrežnice

Koristi zdravljenja nekoč neustavljivega genetskega vzroka slepote so neizmerne. V družbi Janssen si prizadevamo, da bi svoje razumevanje bioloških procesov, ki so podlaga za bolezni mrežnice, udejanjili pri razvoju terapij, ki so potrebne za obnovo in ohranitev vida.

Naša obsežna zapuščina

V družbi Janssen pri določanju prioritet izhajamo iz potreb bolnikov. V preteklosti smo že večkrat dokazali, da znamo vstopiti na področja z inovacijami, ki spremenijo življenja. Naše udejstvovanje na področju očesnih bolezni pri tem ni izjema – predani smo vsem, od majhnih otrok do mladih po srcu. Verjamemo, da imamo zaradi bogatih izkušenj družbe Janssen na področju farmacevtskih izdelkov in širokega udejstvovanja družbe Johnson & Johnson na področju oftalmologije dobro izhodišče za izpolnjevanje svojega poslanstva: obnoviti in ohraniti vid.

 

Vpliv bolezni mrežnice in področja, na katera se osredotočamo

Bolezni mrežnice so neprizanesljive in ogrožajo vid milijonov ljudi po vsem svetu.1, 2, 3 Trenutna zdravljenja, če so na voljo, imajo terapevtske omejitve ali pa zahtevajo režim, ki ga je težko vzdrževati.4, 5

 

Pionirska znanost za boljšo prihodnost

Odločeni smo, da bomo premaknili stvari naprej z odkrivanjem in razvojem novih oblik terapij, ki imajo nedvomno prednost pred standardno oskrbo, in z iskanjem načinov za zgodnejše ukrepanje pri zdravljenju bolezni.

S svojim strokovnim znanjem na področju imunologije, žilnih bolezni, nevroznanosti ter genskih terapij sodelujemo z vodilnimi raziskovalnimi skupinami, da bi raziskali patologijo bolezni mrežnice, poiskali nove tarče za zdravljenje in ljudem v stiski omogočili zdravljenje, ki jim bo življenje spremenilo na bolje.

Reference:
[3] Janssen. Cardiovascular & Metabolism. Dostopno na: https://www.janssen.com/cardiovascular-and-metabolism/about. Obiskano: december 2020.
[4] Janssen. Cardiovascular Disease.Dostopno na: https://www.janssen.com/cardiovascular-and-metabolism/cardiovascular-dis.... Obiskano: december 2020.
[5] Janssen. Metabolic Disease. Dostopno na: https://www.janssen.com/cardiovascular-and-metabolism/metabolic-disease. Obiskano: december 2020.