Skip to main content

IŠČI

Inovacije

Napredna znanost koristi bolnikom

V podjetju Janssen razvijamo nove možnosti zdravljenja na šestih pomembnih terapevtskih področjih: srčno-žilne in presnovne bolezni, pljučna hipertenzija, imunologija, nalezljive bolezni in cepiva, nevroznanost in onkologija. Obširne medicinske raziskave lahko pripeljejo do rešitev, s katerimi bo mogoče ublažiti, omejiti ali pozdraviti nekatera najresnejša obolenja.

Človeško telo je ranljivo

Potreba po novih, učinkovitejših zdravilih še nikoli ni bila tako velika. Obstaja pa tudi potreba po skrbi za zdravje, diagnostiki bolezni v zgodnji fazi in potreba po biomarkerjih, s katerimi je mogoče razlikovati podtipe bolezni.

Inovativna zdravila

Če pozabite vzeti zdravilo, to lahko vpliva na učinkovitost zdravljenja. Razvoj tehnoloških oblik zdravil pomaga pri premostitvi te težave. Tablete, ki 24 ali celo 72 ur počasi sproščajo zdravilo, lahko spremenijo življenje bolnikov. Skrbi, da bi pozabili vzeti več zdravil na dan, ni več in tako lahko preprečimo ponovni pojav znakov bolezni.

Posamezniku prilagojeno zdravljenje

Katero zdravilo je za vas najboljše? V prihodnosti bomo morda lahko uporabili biomarkerje v krvi, ki zaznajo bolezen v najzgodnejši fazi. Naše znanje o boleznih (točnih vzrokih in posebnih podtipih) in genih je vsak dan bogatejše. Z diagnozo in edinstveno genetsko sliko posameznika bomo nekoč lahko predpisali zdravila, ki bodo najučinkovitejša za točno določenega bolnika.

Vsak bolnik je edinstven in potrebuje poglobljeno osebno obravnavo. »Pametne« oblike zdravil npr. povečajo bolnikovo udobje in njegovo sodelovanje pri zdravljenju. Primer takšnega zdravila so zdravila s podaljšanim delovanjem.