Skip to main content

IŠČI

Piškotki

Dobrodošli

Dobrodošli na slovenskem delu globalne spletne strani www.janssen.com, ki je v lasti podjetja Johnson & Johnson d.o.o. Politika uporabe piškotkov v nadaljevanju je oblikovana z namenom, da vam pojasni naše postopke v zvezi z zbiranjem informacij o vas, ko obiščete našo spletno stran, s pomočjo piškotkov in ostalih orodij za spletno sledenje.

Piškotek je tekstovna datoteka, ki se ob uporabnikovem obisku spletne strani prenese na njegov računalnik in običajno vsebuje:

 • ime strežnika, s katerega je bil poslan piškotek;
 • življenjsko dobo piškotka;
 • vrednost – naključno generirano edinstveno število.

Nekateri piškotki so potrebni zaradi zagotovitve osnovne funkcionalnosti spletnega mesta, drugi pa zaradi izboljšanja njegove funkcionalnosti (omogočajo na primer, da si spletno mesto zapomni možnosti, ki ste si jih že izbrali ob preteklih obiskih), zbiranja informacij o načinu uporabe naše spletne strani (analitični piškotki) ali zagotavljanja oglaševanja, ki je prilagojeno interesom obiskovalca (oglaševalski piškotki).

Pregled predpisov za soglasje pri piškotkih v SLOVENIJI

Novi Zakon o elektronskih komunikacijah, ZEKom-1, je v slovenski pravni red prenesel spremenjeno Direktivo o zasebnosti v elektronskih komunikacijah 2002/58/ES. Uporaba tehnologije piškotkov je tako odslej mogoča le na podlagi predhodnega informiranega ter svobodnega soglasja posameznika, ki ga mora upravljavec, še preden piškotek naloži na uporabnikovo opremo, obvestiti o tem:

 1. kdo je;
 2. katere piškotke uporablja in za kakšen namen bodo uporabljeni podatki, ki se s pomočjo piškotka obdelujejo.

Izjemoma je uporaba tehnologije piškotkov brez predhodnega soglasja posameznika dovoljena, če je namenjena izključno prenosu sporočil po elektronskem komunikacijskem omrežju, ali če je nujno potrebna za zagotovitev storitev informacijske družbe, ki jo uporabnik izrecno zahteva.

Privolitev je ustrezna zgolj, če je bil uporabnik pred tem natančno obveščen o piškotkih in namenu njihove uporabe.

Da bi zadostili tem zahtevam, smo opravili sledeče korake:

 • Identificirali smo piškotke in druge tehnologije za sledenje, ki se uporabljajo na tej spletni strani in namene, ki jih izpolnjujejo. Identificirali smo tudi dodatne informacije kot so rok zapadlosti in ali so piškotki prve ali tretje stranke.
 • Ocenili smo vsiljivost teh piškotkov na pričakovanja obiskovalcev o zasebnosti glede na informacije, zbrane v točki (i) zgoraj.
 • Zagotovili smo »jasne in celovite« informacije o piškotkih na spletni strani, z ustrezno stopnjo razkritja glede na vsiljivost vsakega piškotka.
 • Pripravili smo poudarjeno obvestilo o piškotkih, ki je vidno postavljeno na našo začetno spletno stran in uporabnika obvesti o tem, da spletna stran uporablja piškotke, ki bodo naloženi na uporabnikovo napravo, če se bo s tem strinjal. Nekatere vrste piškotkov so lahko obravnavajo kot pravne izjeme in pri takih primerih zato ni potrebno soglasje za piškotke.
 
Strategije soglasja, ki se uporabljajo na tej spletni strani

Pred uporabo nekaterih piškotkov moramo v skladu z ZEKom-1 kot upravljavec spletne strani pridobiti vašo privolitev. Za privolitev šteje vaša prostovoljna izjava volje, da se lahko vaši osebni podatki obdelujejo za namen, s katerim ste predhodno seznanjeni.

V ta namen na našem spletnem mestu uporabljamo mehanizem izrecne predhodne privolitve, ki smo ga implementirali tako, da uporabniku pri vstopu na našo spletno stran prikažemo obvestilo o uporabi ter namenu uporabe piškotkov. Uporabnik ima nato možnost, da v uporabo piškotkov privoli, ali pa jo zavrne, njegovo odločitev pa sistem shrani. Ob začetnem obisku naše spletne strani, preden je podana uporabnikova privolitev, tako na njegovo opremo ni naložen noben piškotek, ki zahteva privolitev. To pomeni, da lahko preden je podana uporabnikova izrecna privolitev uporabljamo le piškotke, za katere ZEKom-1 ne določa obvezne predhodne privolitve:

 • piškotke, ki so potrebni izključno zaradi prenosa sporočila po elektronskem komunikacijskem omrežju, in
 • piškotke, ki so nujno potrebni za zagotovitev storitve informacijske družbe, ki jo naročnik ali uporabnik izrecno zahteva.

Uporabnik lahko dano privolitev za vsako skupino piškotkov kadarkoli umakne in naknadno zavrne takšno obdelavo njegovih osebnih podatkov v nastavitvah piškotkov. Če je onemogočena uporaba nekaterih vrst piškotkov, posamezne funkcije, ki jih omogoča spletna stran, ne bodo pravilno delovale.

Razkritje piškotkov glede na vrsto raje kot glede na identiteto: Glede na veliko število piškotkov, ki se pojavljajo na spletni strani, ocena piškotkov v Prilogi A ne razkriva oz. ocenjuje vsiljivost vsakega posameznega piškotka. Namesto tega, deli piškotke po kategoriji (na primer »oglaševalski piškotki«, »analitični piškotki« in tako naprej) in oceni vsiljivost vsake posamezne kategorije glede na specifične značilnosti piškotkov, ki so v tej kategoriji. To omogoča razkritje piškotkov, ki je bolj preprosto, jasno in razumljivo za uporabnike.

OPOMBA: Ocena vrst piškotkov, ki se uporabljajo na tej spletni strani, se nahaja v Prilogi A in zagotavlja informacije o njihovem namenu, roku veljavnosti in informacije o zavrnitvi piškotkov (»Kako onemogočiti.«).  Piškotki navedeni v Prilogi A spodaj se uporabljajo po celotni spletni strani in z njo neposredno povezanimi spletnimi podstranmi. 

Povezave na druge spletne strani

Ta spletna stran lahko vsebuje povezave ali reference na druge spletne strani. Opozarjamo, da ne nadzorujemo piškotkov / tehnologij sledenja drugih spletnih strani in ta Politika piškotkov ne velja za druge spletne strani, ki niso neposredno del spletnega mesta janssen.com.

Aneks A: Vrste piškotkov, ki so uporabljeni na tej spletni strani

 

Vrsta in ime piškotka

Vir

Namen

Rok veljavnosti

Kako onemogočiti

Piškotki, potrebni za osnovne namene in funkcije spletnih strani: SESS2bb6e5bb4c85a23852309f246f6dbfachas_JS

Janssen-cilag.si

Ti piškotki so nujno potrebni za pravilno delovanje naše spletne strani. Omogocajo nam zagotavljanje varnosti in ucinkovitosti naše strani.

Piškotek, ki smo ga postavili v ta namen, se avtomaticno odstrani iz vaše naprave, ko zaprete brskalnik.

Lahko spremenite nastavitve brskalnika, tako da sprejmete ali zavrnete te piškotke. Nacini nastavitev se razlikujejo od brskalnika do brskalnika, zato bi morali, za vec informacij, na svojem brskalniku obiskati meni Pomoc. Vec informacij za razlicne brskalnike najdete tudi na spletnem naslovu:

http://www.aboutcookies.org

Piškotki in druge tehnologije za sledenje, ki služijo ponudnikom storitev J&J in drugim podjetjem

Analiticni piškotki (statistika ogledov spletne strani): __utma __utmb
__utmc
_utmz
__utmv
VISITOR_INFO1_LIVE
YSC
PREF
__utmz
locale
datr
reg_fb_gate
reg_fb_ref

Google Analytics
Youtube
Facebook

Ti piškotki se uporabljajo za zbiranje informacij o tem, kako obiskovalci uporabljajo našo spletno stran. Te informacije uporabljamo za pripravo porocil in so nam v pomoc pri izboljšavah spletne strani. Piškotki zbirajo informacije v anonimni obliki, vkljucno s številom obiskovalcev spletne strani, od kje so obiskovalci prišli na to spletno stran in spletne stani, ki so jih obiskali.

Nekateri piškotki, doloceni za ta namen, se samodejno odstranijo iz naprave, ko zaprete svoj brskalnik. Drugi se lahko ohranijo tudi dalj casa od vašega zadnjega obiska naše spletne strani. Življenjska doba uporabljenih piškotkov je: _utma: 2 leti
_utmb: 30 minut
_utmc: ob zaprtju brskalnika
_utmz: 6 mesecev
_utmv:
VISITOR_INFO1_LIVE: 241 dni
YSC: ob zaprtju brskalnika
PREF: 2 leti
_utmz: 6 mesecev
locale: 7 dnidatr: 2 leti
reg_fb_gate:ob zaprtju
brskalnika reg_fb_ref: ob zaprtju brskalnika

Lahko se odpoveste sledenju Google Analytics z obiskom:
https://tools.google.com/dlpage/gaoptout

Storitev YouTube uporabljamo za predvajanje video posnetkov, piškotki pa se uporabljajo za beleženje podatkov o ogledih, shranjevanje priljubljenih uporabniških nastavitev, prikaz relevantnih video posnetkov itn.

Vec o Youtube piškotkih
Piškotki storitve Facebook personalizirajo izkušnjo skupne rabe, saj vam omogoca prijavo in preprosto interakcijo z družabnimi omrežji in beležijo število delitev, všeckov, komentarjev.

Vec o Facebook piškotkih

 

O piškotkih