Skip to main content

IŠČI

Pravilnik o varstvu osebnih podatkov

Johnson & Johnson d.o.o., veliko pozornosti namenjamo skrbi za vašo zasebnost in vas želimo seznaniti s tem, kako zbiramo, uporabljamo in razkrivamo podatke.  V tem Pravilniku o varstvu osebnih podatkov opisujemo naše postopke v zvezi s podatki, ki jih mi ali naši izvajalci storitev zbiramo preko spletne strani ali drugih aplikacij in spletnih vmesnikov (v nadaljevanju »Spletno mesto«), ki jih upravljamo in nadziramo, ter preko katerih dostopate do tega Pravilnika o varstvu osebnih podatkov.  Z uporabo Spletnega mesta ali s posredovanjem osebnih podatkov potrjujete, da ste prebrali in da razumete Pravilnik o varstvu osebnih podatkov.

UPORABA SPLETNEGA MESTA S STRANI MLADOLETNIH OSEB

Spletno mesto ni namenjeno osebam, ki so mlajše od 18, zato naj le-te ne posredujejo svojih osebnih podatkov prek tega spletnega mesta. V kolikor je mladoletna oseba posredovala osebne podatke in želite, da se le-ti odstranijo, prosimo, da nas kontaktirate, kot je opisano v razdelku Stik z nami.

ZBIRANJE PODATKOV

Da bi vam omogočili določene storitve in funkcije Spletnega mesta (na primer za naročilo na novice ter razne nasvete, za obdelavo naročila ali za sodelovanje v nagradnih igrah ali drugih promocijah), vas lahko zaprosimo, da nam posredujete osebne podatke.  Ob vsakem zahtevku za vnos osebnih podatkov, vas bomo obvestili, kateri podatki so obvezni za zagotavljanje želene storitve ali funkcije ter kateri so neobvezni.

Posredovane osebne podatke lahko združimo z drugimi podatki, ki smo jih zbrali o vas, bodisi na spletu ali drugače, vključno z, na primer, vašo zgodovino nakupov.  Lahko ga kombiniramo tudi z informacijami, ki jih o vas prejmemo od drugih Johnson & Johnson podjetij  in naslednji drugi viri: javno dostopni viri informacij vključno z informacijami iz vaših javno dostopnih profilov na družbenih omrežjih) ter analitični in tržni partnerji.

S posredovanjem podatkov o drugi osebi zagotavljate, da ste od te osebe pridobili soglasje za posredovanje ter uporabo le-teh v skladu s tem Pravilnikom o varstvu osebnih podatkov. 

OBČUTLJIVI OSEBNI PODATKI

Če vas izrecno ne prosimo ali zahtevamo, da nam posredujete občutljive osebne podatke (npr. številko socialnega zavarovanja, podatkov, povezanih z rasno ali etnično pripadnostjo, političnimi prepričanji, veroizpovedjo, filozofsko naravnanostjo, zdravjem, spolnim življenjem ali spolno usmerjenostjo, kriminalnim ozadjem ali članstvom v sindikatu ali biometrične ali genetske podatke), vas prosimo, da nam takšnih osebnih podatkov ne posredujete in nam jih ne razkrivate preko Spletnega mesta ali kako drugače.

SAMODEJNO ZBIRANJE IN UPORABA PODATKOV

Med vašim brskanjem po Spletnem mestu lahko mi in naši izvajalci storitev samodejno zbiramo določene podatke o uporabi Spletne strani. Vabimo vas, da si preberete Pravilnik o piškotkih za podrobnejše informacije o piškotkih in drugih tehnologijah sledenja, ki jih to Spletno mesto uporablja za samodejno zbiranje podatkov. Z izjemo primerov, ki jih ureja veljavno pravo, piškotke namestimo po prejemu vašega soglasja preko pasice za piškotke ali središča za preference.  Pravilnik o piškotkih vsebuje tudi informacije o tem, kako lahko te tehnologije onemogočite. 

Mi in naši izvajalci storitev lahko samodejno zbiramo in uporabljamo podatke na naslednje načine:

Preko vašega brskalnika:  Večina brskalnikov zbira določene podatke, kot so vaš Media Access Control (MAC) naslov, vrsta računalnika (Windows ali Macintosh), ločljivost zaslona, ime in različica operacijskega sistema ter vrsta in različica spletnega brskalnika.  Podobne podatke, kot so vrsta naprave in identifikator, zbiramo tudi kadar do Spletnega mesta dostopate prek mobilne naprave. Te podatke uporabljamo za zagotavljanje pravilnega delovanja Spletnega mesta.

IP-naslov:  Vaš IP-naslov je številka, ki jo vaš ponudnik internetnih storitev samodejno dodeli računalniku.  Ob uporabnikovem obisku Spletnega mesta, je IP-naslov identificiran in samodejno prijavljen v datoteke dnevnika strežnika skupaj s časom obiska in obiskanimi stranmi.  Zbiranje IP-naslovov je standardna praksa in ga samodejno izvajajo številna spletna mesta.  IP-naslove uporabljamo za namene, kot so izračunavanje ravni uporabe Spletnega mesta, diagnosticiranje težav s strežnikom in upravljanje Spletnega mesta.  Prav tako iz vašega IP-naslova sklepamo o vaši približni lokaciji.

Podatki o napravi:  Za razumevanje uporabe Spletnega mesta lahko zbiramo tudi podatke o vaši mobilni napravi, kot je na primer edinstveni identifikator naprave.

KAKO UPORABLJAMO IN RAZKRIVAMO PODATKE

Podatke, ki nam jih posredujete, uporabljamo in razkrivamo, kot je opisano na točki zbiranja.  Za več informacij o tem, kako lahko določeno uporabo ali razkritje zavrnete, si prosim preberite razdelek »Izbire in dostop«.

Kjer to zahteva veljavna zakonodaja, bomo vaše soglasje za uporabo vaših osebnih podatkov pridobili na točki zbiranja podatkov.  Prav tako lahko uporabimo vaše osebne podatke, v kolikor je le-to potrebno za izvajanje pogodbe, za izpolnitev pravne obveznosti (na primer obveznosti iz naslova farmakovigilance) ali za naše legitimne poslovne interese.  Prav tako se lahko zanašamo na druge pravne podlage, še posebej za:

 • Zagotavljanje funkcionalnosti Storitve in izpolnjevanje vaših zahtev.
  • zagotavljanje funkcionalnosti Storitve in povezane službe za stranke;
  • odziv na vaše poizvedbe in izpolnitev vaših zahtev, na primer, da vam posredujemo dokumente ali e-poštna opozorila;
  • da vam posredujemo pomembne informacije o našem odnosu z vami ali spletnim mestom, spremembe naših pogojev in pravilnikov in/ali druge administrativne informacije.

Te dejavnosti bomo izvajali za upravljanje našega pogodbenega razmerja z vami in/ali za ravnanje v skladu z zakonskimi obveznostmi. 

 • Izpolnjevanje naših poslovnih ciljev.
  • na primer za analizo podatkov, za izboljšano učinkovitost storitve;
  • za revizije z namenom preverjanja, ali naši notranji procesi delujejo kot so namenjeni in so v skladu s pravnimi, regulativnimi ali pogodbenimi zahtevami;
  • za namene nadziranja goljufij in varnosti, na primer za odkrivanje in preprečevanje kibernetskih napadov ali poskusov kraje identitete;
  • za razvoj novih izdelkov in storitev;
  • za izboljšanje ali spreminjanje naše spletne strani ali izdelkov in storitev;
  • za prepoznavanje trendov uporabe storitve, na primer, razumevanje, kateri deli naše storitve so najbolj zanimivi za uporabnike;
  • za določanje učinkovitosti naših promocijskih akcij, da bomo naše akcije prilagodili potrebam in interesom naših uporabnikov.

Te dejavnosti bomo izvajali za upravljanje našega pogodbenega razmerja z vami, za ravnanje v skladu z zakonskimi obveznostmi in/ali zato, ker imamo legitimen interes.

 • Analiza osebnih podatkov za zagotavljanje prilagojenih storitev.
  • da bi vas bolje razumeli, bomo naše interakcije prilagodili z vami in vam posredovali informacije in/ali ponudbe, prilagojene vašim interesom;
  • da bi bolje razumeli vaše željebomo lahko posredovali vsebine prek storitve, za katere menimo, da bodo za vas ustrezne in zanimive.

Prilagojene storitve bomo zagotovili bodisi z vašim soglasjem bodisi zato, ker imamo legitimen interes.

Podatke, zbrane prek Spletnega mesta, razkrivamo tudi:

 • našim povezanim družbam za namene opisane v tem Pravilniku o zasebnosti.  Seznam naših povezanih družb je na voljo na https://johnsonandjohnson.gcs-web.com/financial-information/sec-filings (kliknite na povezavo za Form 10K, Exhibit 21, pod »SEC Filings«).  Johnson & Johnson d.o.o. je družba, ki je odgovorna za upravljanje osebnih podatkov v skupni rabi;
 • našim zunanjim partnerjem, s katerimi skupaj ponujamo in tržimo blagovne znamke;
 • našim zunanjim izvajalcem storitev, kot so gostovanje in moderiranje Spletnega mesta, gostovanje mobilnih aplikacij, analiza podatkov, obdelava plačil, izpolnjevanje naročil, zagotavljanje infrastrukture, IT storitve, storitve za stranke, e-pošta in storitve neposredne pošte, revizijske storitve in druge storitve, z namenom omogočanja izvajanja teh storitev; in
 • kot dopušča veljavna zakonodaja, tretji osebi v primeru kakršne koli reorganizacije, združitve, prodaje, skupnega podjetja, dodelitve, prenosa ali drugega razpolaganja s celotnim ali katerim koli delom našega podjetja, premoženja ali zaloge (tudi v povezavi s stečajnim ali podobnim postopkom).

Poleg tega lahko uporabljamo in razkrivamo vaše podatke kot se nam zdi potrebno ali primerno: (a) za upoštevanje pravnih postopkov ali veljavne zakonodaje, kar lahko vključuje zakonodajo izven države vašega bivališča; (b) v skladu z veljavno zakonodajo za odgovore na zahteve javnih in vladnih organov, kar lahko vključuje vladne organe izven države vašega bivališča; (c) da uveljavimo naše pogoje za uporabo Spletnega mesta; in (d) da zavarujemo naše pravice, zasebnost, varnost ali lastnino in/ali pravice, zasebnost, varnost ali lastnino naših povezanih družb, vas ali drugih.  Ob predhodni pridobitvi vašega soglasja lahko vaše podatke uporabljamo in razkrivamo tudi na druge načine.

Podatke, ki jih zbiramo samodejno, lahko uporabljamo in razkrivamo kot opisano v razdelku »Samodejno zbiranje in uporaba podatkov«.

v skladu z veljavno zakonodajo, lahko podatke, ki niso v obliki, ki bi omogočala prepoznavo posameznikov, uporabimo in razkrijemo za kakršenkoli namen. Če združimo podatke, ki niso v obliki, ki bi omogočala prepoznavo posameznikov, s podatki, ki to so (kot je združevanje vašega imena z vašo geografsko lego), bomo združene podatke obravnavali kot osebne podatke.

IZBIRA IN DOSTOP

Vaša izbira o naši uporabi in razkrivanju vaših osebnih podatkov

Ponujamo vam izbiro glede uporabe in razkrivanja vaših osebnih podatkov v tržne namene.  Lahko se odjavite:

 • Od prejemanja naših tržnih sporočil:  Če ne želite več prejemati naših tržnih sporočil, se lahko odjavite od prejemanja le-teh tako, da stopite v stik z nami [email protected].  V svoji zahtevi navedite svoje ime, oblike tržnih sporočil, ki jih ne želite več prejemati, in naslove, na katere so bila poslana.  Če na primer ne želite več prejemati naših tržnih e-sporočil ali neposredne pošte, nam to sporočite in navedite svoje ime ter e-naslov ali poštni naslov. Prav tako lahko svojo odločitev, da ne boste več prejemali naših tržnih sporočil, izrazite s posodobitvijo svojega spletnega profila na spletnem mestu.  Poleg tega se lahko odjavite od prejemanja tržnih e-sporočil tako, da sledite navodilom za preklic naročila, ki so navedena v vsakem takem sporočilu.
 • Prejemanje naših opomnikov:  v kolikor ne želite več prejemati naših zdravstvenih opomnikov, se lahko odjavite od prejemanja le-teh tako, da stopite v stik z nami [email protected].  V vašem odgovoru navedite svoje ime ter e-naslov ali telefonsko številko, na katere prejemate naše opomnike.
 • Naše deljenje vaših osebnih podatkov s povezanimi družbami in zunanjimi partnerji:  Če ste se predhodno prijavili na prejemanje tržnih sporočil naših povezanih družb ali zunanjih partnerjev, se lahko za vnaprej odjavite od deljenja svojih osebnih podatkov s temi stranmi za namene neposrednega trženja, tako da stopite v stik z nami [email protected].  V svojem sporočilu navedite, da ne želite več deliti svojih osebnih podatkov z našimi povezanimi družbami in/ali zunanjimi partnerji v njihove tržne namene in navedite svoje ime in e-naslov.

Prizadevali si bomo, da bomo vaše zahteve izpolnili takoj, ko bo to mogoče.  Če se odločite za odjavo kot navedeno zgoraj, prosimo upoštevajte, da vaših osebnih podatkov iz podatkovnih zbirk naših povezanih družb, katerim smo  vaše podatke že delili (tj. do datuma, ko izvršimo vašo zahtevo za odjavo) ne bomo mogli odstraniti. Vendar se bomo trudili, da bomo svoje podružnice obvestili o vaši zahtevi. Upoštevajte tudi, da tudi če se odjavite od prejemanja tržnih sporočil, vam bomo morda še vedno pošiljali pomembna transakcijska in administrativna sporočila, česar ne morete onemogočiti.

Kako lahko dostopate do svojih osebnih podatkov, jih spremenite ali izbrišete

Če bi želeli pregledati, popraviti, posodobiti, omejiti ali izbrisati vaše osebne podatke ali bi želeli zaprositi za prejem elektronskega izvoda vaših osebnih podatkov z namenom prenosa v drugo podjetje (v obsegu, kot so vam zagotovljene pravice v skladu z veljavno zakonodajo), stopite v stik z nami prek  [email protected].  Na vaš zahtevek bomo odgovorili, takoj ko bo to razumno izvedljivo in najkasneje en mesec po prejemu zahtevka. Če zaradi določenih okoliščin pride do zamude pri našem odgovoru, boste o tem takoj obveščeni in tudi seznanjeni z novim datumom, do katerega lahko pričakujete odgovor. Prav tako lahko obiščete Spletno mesto in posodobite svoj spletni profil.

ČEZMEJNI PRENOS

Vaši osebni podatki se lahko shranijo in obdelajo v kateri koli državi, kjer imamo obrate ali izvajalce storitev, in z uporabo naše Storitve ali s posredovanjem soglasja (kjer to zahteva zakonodaja), se vaši podatki lahko prenesejo v države izven vaše države bivanja, vključno z ZDA, kjer lahko veljajo drugi predpisi o varovanju osebnih podatkov kot v vaši državi. Kljub temu ustrezni pogodbeni in drugi ukrepi varujejo vaše osebne podatke pri prenosu le-teh našim povezanim družbam ali tretjim osebam v drugih državah.

Za nekatere države izven Evropskega gospodarskega prostora (EGP) je Evropska komisija ocenila, da zagotavljajo zadostno stopnjo varstva podatkov glede na standarde EGP (celotni seznam teh držav je na voljo tukaj.  Za prenos podatkov iz EGP-ja v države, za katere Evropska komisija ocenjuje da ne zagotavljajo zadostno varstvo osebnih podatkov, smo zagotovili ustrezne ukrepe, vključno s tem, da prejemnika k varovanju vaših osebnih podatkov zavezuje tandardna pogodbena klavzula EU.  Izvod teh ukrepov lahko dobite pri naši odgovorni osebi za varstvo podatkov, kot je navedeno spodaj v razdelku »Stik z nami«.

VARNOST

Prizadevamo si za uporabo razumnih organizacijskih, tehničnih in administrativnih ukrepov namenjenih varovanju osebnih podatkov pod našim nadzorom.  Na žalost pa noben prenos podatkov prek interneta ali sistema za shranjevanje podatkov ne more biti 100 % varen.  Čemenite, da vaša interakcija z nami ni več varna (na primer, če menite, da je varnost računa, ki ga imate pri nas, ogrožena), vas prosimo, da nas o tem takoj obvestite v skladu z razdelkom »Stik z nami«.

OBDOBJE HRANJENJA

Vaše osebne podatke bomo hranili tako dolgo, kot je to potrebno ali kot je to dovoljeno v skladu z namenom pridobivanja ali zbiranja.  Kriteriji za določitev obdobja hranjenja vključujejo:  (i) trajanje našega odnosa z vami in zagotavljanja naših Storitev za vas; (ii) ali obstaja pravna obveznost, ki jo moramo upoštevati; in (iii) ali je hranjenje glede na naš pravni položaj priporočljivo (upoštevajoč rok zastaranja, pravdo ali preiskavo regulatornih organov).

SPLETNA MESTA IN STORITVE TRETJIH STRANK

Ta Storitev lahko vsebuje povezave do spletnih mest tretjih oseb. Ta Pravilnik o varstvu osebnih podatkov ne obravnava in mi ne prevzemamo odgovornosti za zasebnost, varovanje in uporabo podatkov ter za prakse tretjih oseb, vključno s katero koli tretjo osebo, ki upravlja katero koli spletno mesto ali spletno storitev (vključno, brez omejitve, katero koli aplikacijo), ki je na voljo prek te Storitve ali ta Storitev zanjo vsebuje povezavo.  Razpoložljivost ali vključitev povezave na kakršno koli takšno spletno mesto ali lastnino v Storitvi ne pomeni, da smo jo mi  ali naše povezane družbe odobrili ali jo priporočamo.

STIK Z NAMI

Johnson & Johnson d.o.o., s sedežem na Smartinska cesta 53,1000 Ljubljana, je družba, ki je odgovorna za zbiranje, uporabo in razkritje osebnih podatkov v skladu s tem Pravilnikom o varstvu osebnih podatkov.

Če imate vprašanja o tem Pravilniku o varstvu osebnih podatkov, stopite v stik z nami [email protected] ali nam pišite na:

Johnson & Johnson d.o.o.

Smartinska cesta 53,

1000 Ljubljana

Prav tako lahko stopite v stik z odgovorno osebo za varstvo osebnih podatkov preko [email protected].

VLOŽITEV PRITOŽBE PRI NADZORNEM ORGANU

Vložite lahko pritožbo pri nadzornemu organu, ki je pristojen za vašo državo ali regijo.  Kliknite tukaj za podatke za stik z ustreznimi organi.

POSODOBITVE TEGA PRAVILNIKA O ZASEBNOSTI

Ta Pravilnik o varstvu osebnih podatkov se lahko spremeni.  Kakršne koli spremembe tega Pravilnika o varstvu osebnih podatkov bodo začele veljati z objavo spremenjenega Pravilnika o varstvu osebnih podatkov na Spletnem mestu.  Vaša uporaba Spletnega mesta po objavljenih spremembah pomeni, da se strinjate s spremenjenim Pravilnikom o varstvu osebnih podatkov.  Priporočamo, da ob obisku Spletnega mesta redno pregledujete tudi Pravilnik o varstvu osebnih podatkov. Ta Pravilnik je bil zadnjič posodobljen dne 14.12.2020