Skip to main content

IŠČI

Zasebnost

Izjava o varovanju osebnih podatkov

Dobrodošli na slovenskem delu globalne spletne strani janssen.com. JOHNSON & JOHNSON, Prodaja medicinskih in farmacevtskih izdelkov, d.o.o., Šmartinska cesta 53, 1000 Ljubljana veliko pozornosti posveča vprašanjem varstva zasebnosti in želi, da bi bili uporabniki seznanjeni s tem, kako zbiramo, uporabljamo, in razkrivamo informacije in/ali podatke. Ta Politika o varstvu zasebnosti opisuje naše prakse v zvezi z informacijami, ki jih mi ali naši izvajalci storitev zbiramo preko spletne strani ali drugih aplikacij in spletnih vmesnikov, ki jih upravljamo in nadziramo in preko katerih dostopate do te Politike o varstvu zasebnosti (v nadaljevanju vse kot »spletno mesto«). Z uporabo spletnega mesta in posredovanjem osebnih podatkov soglašate s pogoji, ki izhajajo iz te Politike o varstvu zasebnosti.

Zbiranje podatkov

S pomočjo teh spletnih strani lahko zbiramo osebne podatke, ki nam jih sami posredujete prostovoljno (obrazloženo v nadaljevanju pod razdelkom Podatki, ki nam jih posredujete in njihova uporaba) in nekatere podatke, ki se ob brskanju po spletnem mestu lahko zbirajo pasivno, tj. brez vašega aktivnega posredovanja (obrazloženo v nadaljevanju pod razdelkom Pasivno zbiranje podatkov in njihova uporaba).

Podatki, ki jih posredujete in njihova uporaba

Da bi vam omogočili posebne storitve in funkcije spletne strani, lahko od vas na nekaterih predelih spletnega mesta zahtevamo posredovanje osebnih podatkov, ki nam jih posredujete tako, da izpolnite ustrezne spletne obrazce za posredovanje podatkov ali uporabite storitev, s katero omogočite dostop do vaših osebnih podatkov. Seznanjeni ste, da je posredovanje osebnih podatkov prostovoljno, da pa brez posredovanja nekaterih osebnih podatkov določenih storitev ali funkcij spletnih strani ne boste mogli uporabljati. O tem, katere podatke morate posredovati, da bi lahko uporabljali storitve, ki vam jih zagotavljamo, in katere podatke lahko delite z nami opcijsko, boste vsakič posebej obveščeni ob posredovanju podatkov.

Prek spletnega mesta nam lahko posredujete tudi ime in priimek vašega prijatelja ter njegov elektronski naslov z namenom, da vašemu prijatelju pošljemo elektronsko sporočilo z vsebino iz naše strani. S posredovanjem imena in priimka ter elektronskega naslova vašega prijatelja zagotavljate, da ste od te osebe pridobili soglasje za posredovanje navedenih osebnih podatkov družbi Johnson & Johnson, Prodaja medicinskih in farmacevtskih izdelkov, d.o.o. za namen posredovanja tovrstnega elektronskega sporočila.

Podatke, ki nam jih posredujete, uporabljamo za namene, ki so opisani in s katerimi boste seznanjeni na mestu zbiranja podatkov. Poleg na mestu zbiranja navedenih namenov zbiranja osebnih podatkov, bomo podatke, ki nam jih posredujete uporabljati tudi za to, da:

  • vam posredujemo odgovore na vprašanja, ki nam jih posredujete ter za izpolnitev vaših zahtev (npr. zahteve za posredovanje določenih dokumentov); in
  • vas obveščamo o pomembnih informacijah glede našega odnosa z vami ali pomembnih informacijah glede spletnega mesta ter da vas obveščamo o spremembah naših pogojev in politik.

Pasivno zbiranje in uporaba podatkov in njihova uporaba

Ob brskanju po spletnem mestu se lahko nekateri podatki s pomočjo in uporabo različnih tehnologij in sredstev zbirajo brez vašega aktivnega posredovanja, kot so na primer datum in čas obiska spletnih strani, gibanje po naših spletnih straneh ter informacije o vašem brskalniku. Informacije, ki se tako zbirajo lahko obsegajo tudi vaš IP naslov in druge informacije, zbrane prek naših spletnih dnevnikov, piškotkov, spletnih etiket ali z drugimi sredstvi. Teh informacij ne povezujemo s kakršnimikoli osebnimi podatki. V kolikor pa bi takšne podatke združili s kakšnim podatkom, ki omogoča osebno identifikacijo (npr. združevanje vašega osebnega imena z vašo lokacijo), bomo takšne združitve obravnavali kot osebni podatek, vse dokler bodo takšni podatki združeni. Podatke, zbrane brez vašega aktivnega posredovanje, uporabljamo za upravljanje in posodobitev naših spletnih strani in za druge vsakdanje poslovne namene.

Naprošamo vas, da si preberete Politiko uporabe piškotkov za podrobnejše informacije o piškotkih in drugih tehnologijah za sledenje, ki so uporabljene na našem spletnem mestu, ter da pregledate nastavitve za piškotke v vašem brskalniku. V navedeni politiki boste našli tudi informacije o tem, kako lahko piškotke in druge tehnologije za sledenje onemogočite, če se z njihovo uporabo ne strinjate.

Kako uporabljamo in razkrivamo podatke? Podatke, ki nam jih posredujete, uporabljamo in razkrivamo na način, kot je opisan na mestu zbiranja.

Podatke o vas uporabljamo tudi za:

  • odgovore na vaša vprašanja in izpolnitev vaših zahtev, kot na primer, da vam pošiljamo dokumente, ki ste jih zahtevali ali opozorila v obliki elektronskih sporočil; in
  • pošiljanje pomembnih informacij o našem odnosu z vami ali glede spletnega mesta, za obveščanje o spremembah naših pogojev in politik in/ali za obveščanje o drugih informacijah; ter

Podatke, ki jih zberemo prek spletnega mesta, razkrivamo:

  • našim povezanim družbam, in sicer za namene, kot so opisani v tej Politiki o varstvu zasebnosti. Johnson & Johnson, Prodaja medicinskih in farmacevtskih izdelkov, d.o.o je odgovorna za upravljanje osebnih podatkov v skupni rabi;
  • našim ponudnikom storitev, ki nam zagotavljajo storitve kot so gostovanje in moderiranje spletnih strani, gostovanje mobilnih aplikacij, analizo podatkov, izvrševanje plačil, izpolnjevanje nalogov, zagotavljanje infrastrukture, IT storitev, storitve za stranke, elektronsko pošto in storitve neposredne dostave pošte, obdelavo kreditnih kartic, storitve revizije, in druge storitve, vse s ciljem, da jim omogočimo opravljanje takšnih storitev; in
  • tretjim osebam v primeru kakršnekoli reorganizacije, združitve, prodaje, skupnega podjetja, odstopa, prenosa ali drugega razpolaganja s celoto ali delom našega poslovanja, premoženja ali zalog (vključno v zvezi s katerimkoli stečajem in podobnim postopkom).

Poleg tega podatke, ki jih zberemo prek spletnega mesta, uporabljamo in razkrivamo v pravno dopustnem obsegu, kot se nam zdi to primerno in potrebno: (a) kot je to dovoljeno v skladu z veljavno zakonodajo; (b) da bi ravnali v skladu z vsemi pravimi postopki; (c) zaradi odzivanja na zahteve javnih institucij in državnih organov, vključno z javnimi institucijami in državnimi organi izven države vašega prebivališča; (d) zaradi zagotavljanja izvajanja naših splošnih pogojev; (e) zaradi zaščite našega poslovanja ali poslovanja naših povezanih oseb; (f) zaradi zagotavljanja varstva naših pravic in lastnine, zasebnosti, varnosti, in/ali zaradi zagotavljanja varstva pravic in lastnine, zasebnosti in varnosti naših povezanih družb, vas ali drugih; in (g) zaradi omogočanja, da z vsemi razpoložljivimi pravnimi sredstvi onemogočamo ali omejujemo škodo, ki nam lahko nastane. Podatke, ki jih zberemo prek spletnega mesta, lahko na podlagi vašega soglasja uporabljamo tudi za druge namene.

Strani in storitve tretjih oseb

Nismo odgovorni niti ta Politika o varstvu zasebnosti ne naslavlja vprašanja zasebnosti, informacij, ali praks tretjih oseb, vključno z vprašanjem upravljanja spletnih strani s strani tretjih oseb (vključno, vendar ne omejeno na, kakršnokoli aplikacijo), ki so dostopne prek tega spletnega mesta ali povezave do katerih so vsebovane na tem spletnem mestu. Dostopnost ali vključitev povezave do kakršne koli takšne spletne strani na tem spletnem mestu, ne pomeni, da mi ali katerakoli z nami povezana oseba takšno spletno stran podpira.

Varnost

Varnost osebnih podatkov, s katerimi upravljamo, zagotavljamo z ustreznimi organizacijskimi, tehničnimi in administrativnimi ukrepi. Na žalost, noben prenos podatkov prek spleta ali sistema za shranjevanje podatkov ni 100% varen. V kolikor po vašem mnenju obstaja razlog , da vaša interakcija z nami ni več varna vas prosimo, da nas o takšni težavi nemudoma obvestite in sicer tako, da stopite v stik z nami, kot je to določeno spodaj v razdelku »Stik z nami«.

Pravice posameznika

Na vašo zahtevo vam bomo kadarkoli omogočili vpogled v zbirko osebnih podatkov glede osebnih podatkov, ki se nanašajo na vas, vam sporočili, ali in kateri osebnih podatki se vodijo o vas, ter vam omogočili njihovo prepisovanje in kopiranje, vam posredovali izpis osebnih podatkov, ki se vodijo v zbirki osebnih podatkov in se nanašajo na vas, vam posredovali seznam uporabnikov, katerim so bili posredovani vaši osebnih podatki, kdaj, na kakšni podlagi in za kakšne namen, vam podali informacijo o virih, metodi in namenu obdelave ter tehničnih postopkih v zvezi z obdelavo osebnih podatkov. V kolikor bi želeli izvršiti katero od navedenih pravic, se lahko na nas obrnete po elektronski pošti na [email protected]. Prizadevali si bomo, da bi v skladu z vašo zahtevo ravnali takoj, ko bo to razumno mogoče.

V kolikor ne želite več prejemati tržnih sporočil, se lahko od njih odjavite tako, da nam pošljete sporočilo na [email protected]. Seznanjeni ste, da se od prejemanja pomembnih transakcijskih in administrativnih sporočil ne morete odjaviti.

Rok hrambe

Vaše osebne podatke hranimo toliko časa, kolikor je to potrebno za doseganje namena, kot izhaja iz te Politike o varstvu zasebnosti, razen če je daljši rok hrambe predviden ali dovoljen v zakonu ali da bi kakorkoli drugače izpolnili zakonske obveznosti.

Uporaba strani s strani mladoletnikov

Spletno mesto ni namenjeno posameznikom, ki so mlajši od 18, ki naj prek spletnega mesta ne posredujejo svojih osebnih podatkov.

Čezmejni iznos

Vaši osebni podatki se lahko hranijo in obdelujejo v katerikoli državi, kjer imamo objekte ali ponudnike storitev, in z uporabo spletnega mesta ali s podajo soglasja (če tako zahteva zakon) soglašate z iznosom podatkov iz države vašega prebivališča, vključno z iznosom v Združene države Amerike, ki ne zagotavljajo nujno enake ravni varstva osebnih podatkov kot v vaši državi, in sicer za zgoraj opisane namene.

Občutljivi podatki

V kolikor vas izrecno ne prosimo ali zahtevamo, da nam posredujete občutljive osebne podatke, vas prosimo, da nam takšnih osebnih podatkov, prek spletnega mesta ali na kakršen koli drug način ne posredujete in nam jih ne razkrivate (npr. podatkov o rasni ali etnični pripadnosti, političnem prepričanju, verskih in drugih prepričanjih, zdravstvenem stanju, kazenski preteklosti ali o članstvu v sindikatih). V primeru, da bi vas prosili ali od vas zahtevali, da nam posredujete občutljive osebne podatke, bomo to storili na podlagi vašega izrecnega pisnega soglasja.

Posodobitve te politike o varstvu zasebnosti

To Politiko o varstvu zasebnosti lahko spremenimo. Prosimo vas, da za informacijo o tem, kdaj je bila ta politika nazadnje posodobljena, pogledate v razdelek »Zadnjič posodobljeno« na vrhu te strani. Morebitne spremembe Politike o varstvu zasebnosti bodo učinkovale od trenutka, ko bo posodobljena Politika o varstvu zasebnosti objavljena na tem spletnem mestu. Uporaba tega spletnega mesta po morebitnih spremembah politike pomeni, da sprejemate posodobljeno Politiko o varstvu zasebnosti.

Stik z nami

V kolikor imate kakršnakoli vprašanja glede te Politike o varstvu zasebnosti, vas prosimo, da se obrnete na nas in sicer na [email protected] , ali nam prosimo pišite na naslednji naslov:

Johnson & Johnson d.o.o.
Oddelek Janssen
Šmartinska 53
1000 Ljubljana
Email: [email protected]

Zasebnost