Skip to main content

IŠČI

Naša zaveza 120 milijonom mater in otrok

Naša zaveza 120 milijonom mater in otrok

Lani jeseni se je družba Johnson & Johnson, matična družba podjetja Janssen, odzvala na poziv generalnega sekretarja Združenih narodov, Ban Ki Moona. Sklenili smo, da v okviru Milenijskih razvojnih ciljev pomagamo pri reševanju nekaterih najbolj perečih težav. Milenijski cilji pokrivajo osem področij – od revščine in lakote do globalnega zdravja. Naša podjetja imajo strokovno znanje na področju zdravja mater in otrok in zavezali smo se, da do leta 2015 v sklopu kampanje Združenih narodov “Vsaka mati, vsak otrok” vsako leto dosežemo 120 milijonov mater in otrok v stiski.”

Konec septembra mineva eno leto, odkar smo pristopili k izvajanju teh ciljev in ta obletnica je dobra priložnost, da ocenimo naš napredek. "Naše rezultate moramo meriti v smislu števila življenj, ki smo jih rešili v petih letih izpolnjevanja naše zaveze, in ne le v smislu vloženih naporov ali prispevanih sredstev” je dejal Bill Weldon, predsednik in glavni izvršni direktor družbe Johnson & Johnson. “Na poziv generalnega sekretarja smo se odzvali, ker je naš cilj, da bi resnično in trajno vplivali na življenje žensk in otrok, ki živijo v nekaterih najtežavnejših predelih sveta. To je cilj, za katerega se čutimo odgovorni.”

Cilj pobude “Vsaka mati, vsak otrok” je zmanjšati smrtnost mater in otrok do leta 2015. V prvem letu smo ustvarili nova zavezništva in obenem okrepili obstoječa s številnimi organizacijami, vključno z nevladnimi in družbenimi skupinami, akademsko sfero in multilateralnimi skupinami. Naša podjetja sodelujejo med drugim v naslednjih pobudah:

  • Mobilno zavezništvo za maternalno zdravje (MAMA): Posredovanje zdravstvenih informacij nosečnicam in porodnicam preko razpoložljivih prenosnih telefonov v Bangladešu, Južni Afriki in Indiji.
  • Otroci brez zajedavcev (CWW): V letu 2012 smo podvojili donacije zdravil za odpravljanje črevesnih zajedavcev na 80 milijonov odmerkov in izvajali izobraževalne programe.
  • Pomagajmo otrokom dihati (HBB): Prizadevanja za izboljšanje porodne varnosti mater in zdravja novorojenčkov preko programov usposabljanja v državah Uganda, Malavi, Kitajska, Južna Afrika in Vietnam.
  • Partnerstvo Zdravje 4+: Prizadevanja za usposabljanje kvalificiranih porodničarjev, v sodelovanju s skupnim programom Združenih narodov Health4+ in pilotnimi programi, ki jih je lansirala naša družba v Tanzaniji in Etiopiji.
  • Milijon zdravstvenih delavcev: Usposabljanje in podpora operativnim zdravstvenim delavcem, vključno z usposobljenimi porodničarji v državah v razvoju.
  • Preprečevanje prenosa okužbe s HIV z matere na otroka: Nudenje dodatne podpore v naslednjih štirih letih, v sklopu novega globalnega načrta Združenih narodov za preprečevanje prenosa HIV z okužene matere na otroka in reševanje življenja mater.
  • Inovacije na področju raziskav in razvoja: Janssen nenehno razvija nove oblike zdravljenja HIV in TB ter povečuje dostop do njih za bolnike po vsem svetu. Sporazumi o licencah za generična zdravila pomagajo omogočiti hiter dostop do cenovno ugodnih zdravil v podsaharski Afriki, Indiji in manj razvitih državah.

Za podrobnejše informacije o zavezah družbe Johnson & Johnson glede uresničevanja Milenijskih razvojnih ciljev Združenih narodov obiščite spletno stran.