Skip to main content

IŠČI

Imunologija

Vodilni  pri inovacijah na področju imunologije

Razumemo breme in stres bolezni, sproženih z neustreznim delovanjem imunskega odziva. Ravno zato se zavzemamo za razvoj terapij, ki bodo bolnike in njihove bližnje odrešile vsakodnevnega nelagodja, ki ga povzročajo ta bolezenska stanja. Prizadevanja podjetja Janssen na terapevtskem področju imunologije so v zadnjih dveh desetletjih na novo oblikovala standard oskrbe v imunologiji. Hkrati pa smo zavezani tudi k nadgrajevanju naših prebojev, ki so že spremenili mnoga življenja ljudi po celem svetu.

NAŠA ZAVEZA BOLNIKOM

V podjetju Janssen smo zavezani lajšanju bitk z imunsko povzročenimi boleznimi, s katerimi morajo ljudje živeti do konca svojih življenj.

Naš cilj ni le izboljšanje možnosti zdravljenja teh bolnikov, ampak tudi izboljšanje prepoznavanja teh bolezni in dostopnosti do zdravil.

VPLIV IMUNSKIH VNETNIH BOLEZNI NA ŽIVLJENJA POSAMEZNIKOV

Ljudje, ki živijo z imunskimi vnetnimi boleznimi, lahko za posledicami svoje bolezni trpijo do konca svojega življenja, pri čemer je vpliv teh različnih stanj zelo podcenjen. Nekatere izmed teh bolezni namreč niso zlahka prepoznavne, zato lahko bolniki pred postavitvijo prave diagnoze in posledično tudi terapije zelo dolgo trpijo. V Evropi živi vsak 10. državljan z neko obliko imunske vnetne bolezni. Skupaj to pomeni 56‒70 milijonov ljudi, hkrati pa to število narašča.

Imunske vnetne bolezni so rezultat neizprosne, tako imenovane notranje »nevihte«, ki lahko povzroči bolečino in nelagodje. S tem morajo nekateri ljudje živeti vsak dan. Bolniki zaradi tega doživljajo stigmo, se držijo zase, so manj produktivni in imajo posledično nemalokrat tudi psihološke težave. Bolezen ne prizadene le bolnikov, ampak tudi njihove družine in bližnje. Življenje z imunsko vnetno boleznijo ima podoben vpliv na kvaliteto življenja kot druga resna obolenja, kot so na primer rakava obolenja, srčno-žilne bolezni in hipertenzija.

Naš cilj je jasen, prizadevamo si ustvariti svet, kjer ljudje ne bodo več trpeli za imunskimi vnetnimi boleznimi. Dandanes se biološka zdravila uporabljajo za zdravljenje milijonov bolnikov po vsem svetu pri širokem spektru vnetnih bolezni, pri čemer so usmerjena na glavne vzroke bolezni in ne le na simptome.