Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to main content

IŠČI

Pljučna hipertenzija

Pljučna hipertenzija

Pljučna hipertenzija je stanje povišanega krvnega tlaka v sistemu pljučne cirkulacije. Pri pljučni hipertenziji so krvne žile v pljučih zožane, zadebeljene in manj prožne. Pljučna hipertenzija vodi v nepravilno delovanje desnega prekata srca, zmanjšano telesno sposobnost in končno do odpovedi desnega prekata in smrti. Simptomi so utrujenost, oteženo dihanje ob telesnem naporu, občasen pritisk v prsih ter omotičnost ali kraktotrajna izguba zavesti.

Za terapevtsko področje pljučne hipertenzije je odgovorno podjetje Actelion, del družbe Johnson & Johnson.

Podjetje Actelion je junija 2017 postalo del podjetja Janssen, združenja farmacevtskih družb Johnson & Johnson.

Actelion, s sedežem v švicarskem Allschwilu, je vodilno podjetje na področju zdravil za zdravljenje pljučne hipertenzije (PH), predvsem pljučne arterijske hipertenzije (PAH). Actelionov nabor peroralnih, inhalacijskih in intravenskih zdravil pokriva celoten spekter zdravljenja PAH, od funkcionalnega razreda WHO II do IV.

Actelionova zdravila so v zadnjih dveh desetletjih pomagala bistveno izboljšati napoved in kakovost življenja ljudi, ki jih je prizadela pljučna hipertenzija.

Janssen je dodal pljučno hipertenzijo kot svoje novo terapevtsko področje. Osredotočamo se na ohranjanje in razširitev vodilnega položaja Acteliona na področju zdravljenja PH.

Če želite izvedeti več o pljučni hipertenziji, Actelionu in njegovih zdravilih, obiščite www.actelion.com ali sledite na @actelion_com.