Skip to main content

IŠČI

Pljučna hipertenzija

Pljučna hipertenzija

Naša vizija je pljučno hipertenzijo (PH) spremeniti v dolgoročno in obvladljivo stanje, da bi bolniki lahko živeli normalno življenje.

V družbi Janssen utiramo pot novemu obdobju v zdravljenju pljučne hipertenzije (PH) in si prizadevamo, da bi bolezen spremenili v dolgoročno obvladljivo stanje, tako da bi bolniki lahko živeli normalno življenje. Prizadevamo si, da bi bilo zdravljenje dostopno vsem bolnikom in kar se da optimalno, pri tem pa gradimo na 20 letih inovacij podjetja Actelion na tem področju. Naši napori so usmerjeni tudi v ukrepe za skrajševanje obdobja do postavitve diagnoze in v raziskave za odkritje novih oblik zdravljenja. Junija 2017 je podjetje Actelion postalo del farmacevtske družbe Janssen v okviru družbe Johnson & Johnson. Sedaj smo v podjetju Janssen zavezani ohranitvi in nadaljnjemu razvoju vodilnega položaja, ki ga je podjetje Actelion pridobilo na področju zdravljenja pljučne hipertenzije.

Pljučna hipertenzija je stanje povišanega krvnega tlaka v sistemu pljučne cirkulacije. Pri pljučni hipertenziji so krvne žile v pljučih zožene, zadebeljene in manj prožne. Pljučna hipertenzija vodi v nepravilno delovanje desnega prekata srca, zmanjšano telesno sposobnost in končno odpoved desnega prekata in smrt. Simptomi so utrujenost, oteženo dihanje ob telesnem naporu, občasen pritisk v prsih ter omotičnost ali kratkotrajna izguba zavesti.