Skip to main content

Search

Ontdek 'Apsolutely', het magazine en platform over psoriasis dat helpt controle te krijgen over je ziekte en je leven

Ontdek 'Apsolutely', het magazine en platform over psoriasis dat helpt controle te krijgen over je ziekte en je leven

Iedereen weet hoe belangrijk een gebalanceerd immuunsysteem is voor onze gezondheid. Maar wat gebeurt er als dit immuunsysteem overactief wordt en op allerlei prikkels reageert? Het begint foute signalen uit te zenden, verwart gezonde cellen met schadelijke, en veroorzaakt ontstekingen. Precies wat er gebeurt bij mensen met psoriasis. Maar er is veel meer aan de hand. Bezoek het Apsolutely platform voor informatie over deze aandoening en leer meer over leven met psoriasis.

Psoriasis is een immuungemedieerde ontstekingsaandoening waardoor huidcellen zich veel sneller gaan splitsen dan normaal. Hierdoor ontstaan vaak dikke, rode en vaak schilferende plekken.1 Daarnaast kan psoriasis ook andere symptomen veroorzaken. Zo ontwikkelt een groot percentage van de psoriasispatiënten ook artritis psoriatica, een vorm van ontstekingsreuma.2 Hoewel psoriasis geen besmettelijke ziekte is, wordt het dagelijks leven van mensen met psoriasis er sterk door beïnvloed. Zo moeten ze bijvoorbeeld letten op hun dieet, de kwaliteit van de kleding die ze kopen, het optreden van stressfactoren of het belang van fit blijven. En dat gaat gepaard met veel vragen. Het is daarom belangrijk dat ze toegang krijgen tot goede informatie, zodat ze hun ziekte zo goed mogelijk kunnen begrijpen en ermee om kunnen gaan.

Apsolutely: het magazine over psoriasis

Het Apsolutely magazine staat boordevol informatie over de verschillende aspecten van het leven met psoriasis. Het is ontwikkeld in samenwerking met patiënten, artsen, verpleegkundigen en patiëntenverenigingen. In het magazine vind je inzichten van dermatologen, lees je over mogelijke behandelingen, krijg je toegang tot de laatste tips & tricks en leer je meer over psoriasis aan de hand van levensverhalen van mensen met psoriasis. Bekijk de verschillende edities van het magazine en maak kennis met de verhalen van mensen die leven met psoriasis . Leer van Fanny, die haar beste advies geeft over welke textielen te kiezen om huidirritatie te voorkomen. Of kom van Dr. Olivier Vanhooteghem te weten hoe belangrijk samenwerking in de gezondheidszorg is voor de vroege opsporing van psoriasis.

“Tijdens de raadpleging screenen we de patiënten op comorbiditeiten, zoals artritis, diabetes, obesitas of cardiovasculaire problemen. Het is erg belangrijk om deze problemen in een vroeg stadium te identificeren.”

Dr. Olivier Vanhooteghem

Alle magazines en meer over psoriasis op één plek? Ontdek het Apsolutely online platform

Het platform heeft tot doel om betrouwbare informatie over psoriasis en verhalen van lotgenoten op één plek te bundelen. Daarnaast geeft het ook informatie over de verschillende vormen van psoriasis, verzamelt getuigenissen van verschillende deskundigen en patiënten en leert hen hoe ze zich het best kunnen voorbereiden op een consultatie bij een specialist.

Meer informatie over Janssen

Laat je ons weten wat je ervan geleerd hebt? Volg ons op Facebook, LinkedIn en Twitter en deel je ervaring door #apsolutely te gebruiken! Wil je meer weten over psoriasis? Lees dan meer over onze activiteiten op het gebied van psoriasis of immunologie . Je kunt ook meer te weten komen over de activiteiten van Janssen in België en hoe het is om bij Janssen te werken.

© Janssen-Cilag – EM-123122 – Approval date: 02-2023 - vu/er Luc Van Oevelen, Antwerpseweg 15-17, 2340 Beerse