Skip to main content

Search

Make Blood Cancer Visible

Make Blood Cancer Visible

De vooruitzichten voor patiënten met levensbedreigende bloedkankers* zijn al een stuk beter dan twintig jaar geleden, dankzij nieuwe, doelgerichte behandelingen zoals immuuntherapieën en bloed- en beenmergtransplantaties. Bloedkankers zijn complexe ziektes. Er zijn maar liefst 140 verschillende soorten bloedkankers. Mede hierdoor blijven de ziektes moeilijk te doorgronden. Gelukkig zijn er al grote wetenschappelijk vorderingen gemaakt op het gebied van diagnose, transplantatie en behandeling en zitten er ook nog een aantal nieuwe, veelbelovende therapieën in de pijplijn.
Janssen zet zich in om het onderzoek naar bloedkankers te bevorderen en snel oplossingen te vinden voor de onvervulde behoeften van patiënten met bloedkanker. “We beschikken over een breed portfolio aan behandelingen voor bloedkankers en zijn in het bijzonder trots op ons werk op het vlak van multipel myeloom,” aldus Peter F. Lebowitz, MD, PhD en Hoofd Oncologie bij Janssen. “We werken hard om geneesmiddelen met nieuwe werkingsmechanismen te ontwikkelen.”

Onze strijd tegen kanker

Binnen de oncologie zijn we op zoek naar innovatieve manieren om kanker aan te pakken. De focus ligt op het ontwikkelen van nieuwe behandelingen tegen bloedkankers,  prostaatkanker en longkanker. Daarnaast kijken we naar de ontwikkeling van kankers, met als doel producten te ontwikkelen die dit proces onderbreken. Tenslotte werken we aan biomarkers, die een grote rol spelen in gepersonaliseerde behandelingen en effectieve behandeling van veranderingen in de micro-omgeving van de tumor. “We hebben nog een lange weg te gaan, maar elk jaar zien we een verbetering van de resultaten,” besluit Lebowitz.

Vechten tegen een onzichtbare ziekte #MakeBloodCancerVisible

Bloed stroomt door je hele lichaam en is essentieel voor een goede gezondheid. Maar wat als er een onzichtbare vijand door stroomt? In de bloedkankermaand, een initiatief om  bewustzijn van bloedkanker te verhogen, lanceren wij de campagne ‘Maak Bloedkanker Zichtbaar!’. Er zijn ruim 140 bloedkankers, waarvan veel zeldzame ziektes. Hierdoor worden patiënten  vaak verkeerd gediagnosticeerd, of zijn er niet voldoende specifieke behandelingen. Investering in meer onderzoek in dit veld is essentieel. Met andere woorden: ‘Make Bloodcancer Visible’. Naast het creeëren van awareness willen we ook steun bieden aan patiënten. Steun van anderen die hetzelfde meemaken, kan namelijk van grote waarde zijn. We zijn dan ook een platform gestart waar patiënten en hun omgeving persoonlijke verhalen met elkaar kunnen delen: Hoe voelt het om de diagnose te krijgen? Hoe is het om te zorgen voor of een behandeling te geven aan iemand met bloedkanker? We hopen hiermee een plek van steun en inspiratie te bieden. Voor patiënten en voor ieder ander die ooit met bloedkanker in aanraking is gekomen. 
Help je ons bloedkanker zichtbaar te maken? Deel onze berichten op LinkedIn, Facebook, Twitter!