Skip to main content

Search

Janssen in Nederland

Janssen in Nederland

In 1953 werd in België Janssen Pharmaceutica opgericht door dr. Paul Janssen, een jonge arts met een ambitieuze missie: mensenlevens redden door betere geneesmiddelen te ontwikkelen. Onder leiding van ‘Dr. Paul’ werden in verschillende therapeutische gebieden zoals gastro-enterologie, psychiatrie, neurologie, allergie, schimmelziekten en pijnbehandeling nieuwe medicijnen ontwikkeld. Het verhaal van het leven en werk van Dr. Paul vind je hier

Aansluiting bij Johnson & Johnson

In 1961 werd Janssen Pharmaceutica opgenomen in de Johnson & Johnson-groep, de wereldwijde marktleider op het gebied van gezondheidszorgproducten. De groep bestaat vandaag de dag uit meer dan 265 bedrijven in 60 landen en telt ongeveer 128.000 medewerkers wereldwijd.

Sinds 2011 zijn alle farmaceutische activiteiten van Johnson & Johnson ondergebracht onder de ‘Janssen Pharmaceutical Companies of Johnson & Johnson’. Door zich aan te sluiten bij Johnson & Johnson kon gebruik gemaakt worden van de kennis die de wetenschappers van Janssen zelf al in huis hadden, maar ook van de kennis van talloze andere wetenschappers over de hele wereld. En met succes. Inmiddels is ‘Janssen’ uitgegroeid tot een van de meest vernieuwende farmaceutische bedrijven ter wereld met meer dan 36.000 medewerkers en meer dan 80 geneesmiddelen op haar naam, waarvan er acht voorkomen op de WHO-lijst van essentiële geneesmiddelen.

We richten ons onderzoek op vijf specifieke domeinen: oncologie, neurowetenschappen, infectieziekten & vaccins, immunologie en cardiovasculaire & metabole ziekten. Doel van ons onderzoek is het behandelen, genezen en voorkomen van ziektes.

Janssen in Nederland

In Nederland heeft Janssen een aantal vestigingen met verschillende kernactiviteiten.

Janssen-Cilag B.V. in Breda is verantwoordelijk voor alle verkoopgerelateerde activiteiten van alle Janssen geneesmiddelen in Nederland.

Janssen Biologics heeft expertise op het gebied van  monoklonale antilichamen. Bij Janssen Biologics in Leiden worden unieke biofarmaceutische geneesmiddelen ontwikkeld en geproduceerd.

Janssen Prevention Center onderzoekt hoe mensen hun leven lang gezond en vitaal kunnen blijven en streeft naar het vinden van innovatieve oplossingen. Het richt zich met name op de preventie van chronische ziekten die zich vooral voordoen op latere leeftijd, zoals hart- en vaatziekten, kanker en de ziekte van Alzheimer.

Janssen Vaccines, het voormalige Crucell, richt zich op de ontwikkeling van vaccins en antistoffen voor de bestrijding van infectieziekten zoals bijvoorbeeld ebola, hiv en malaria. Het is gevestigd in Leiden.