Skip to main content

Search

Janssen in Nederland

Janssen in Nederland

Janssen in Nederland is een innovatief farmaceutisch bedrijf met meer dan 2000 medewerkers, die iedere dag vol overgave werken aan alles dat bij het maken van geneesmiddelen komt kijken: van onderzoek tot ziektepreventie en van de ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen tot de productie, marketing en verkoop ervan. We willen geneesmiddelen blijven ontwikkelen die een verschil maken voor patiënten en de maatschappij: dat betekent dat ze de kwaliteit van leven van patiënten en hun naasten verbeteren, de levensverwachting verlengen en bijdragen aan de productiviteit en welvaart van ons land.

Inspirerende woorden

 

In 1953 werd in België Janssen Pharmaceutica opgericht door dr. Paul Janssen, een jonge arts met een ambitieuze missie. Dr. Janssen wilde mensenlevens redden door betere geneesmiddelen te ontwikkelen. Hij sprak hierover de volgende inspirerende woorden: "Het is vijf voor twaalf, we zijn al laat, we moeten onze taak volbrengen. De patiënten wachten". Deze woorden vormen de basis voor onze missie: het helpen van patiënten over de hele wereld. Janssen wil een vertrouwde partner zijn, die een integraal onderdeel is van de gezondheidszorg en zich onderscheidt door een unieke bijdrage te leveren aan de kwaliteit van leven van mensen over de hele wereld, nu en in de toekomst.1

In 1961 werd Janssen Pharmaceutica opgenomen in de Johnson & Johnson-groep, de wereldwijde marktleider op het gebied van gezondheidszorgproducten. De groep bestaat vandaag de dag uit meer dan 265 bedrijven in 60 landen en telt ongeveer 135.000 medewerkers wereldwijd. Hierdoor kunnen we onze eigen uitgebreide expertise aanvullen met de kennis van talloze andere wetenschappers over de hele wereld. Onze geneesmiddelen zijn in meer dan 150 landen beschikbaar.

Innovatie en toegankelijkheid

Janssen is inmiddels uitgegroeid tot een van de meest innovatieve farmaceutische bedrijven ter wereld, met meer dan 80 geneesmiddelen op haar naam. Zeventien van deze geneesmiddelen en één vaccin komen voor op de WHO-lijst van essentiële geneesmiddelen.

We richten ons onderzoek op zes specifieke gebieden: oncologie, neurowetenschappen, infectieziekten & vaccins, immunologie, pulmonale hypertensie en cardiovasculaire & metabole ziekten. Doel van ons onderzoek is het behandelen, genezen en voorkomen van ziektes. We werken aan een gezonde toekomst voor iedereen, en daarom streven we naar optimale toegang tot geneesmiddelen en andere gezondheidsdiensten: de best mogelijke behandeling, tegen een acceptabele prijs, voor iedereen die het nodig heeft. Onze medewerkers zetten zich hier iedere dag opnieuw voor in.

Janssen in Nederland

 

Janssen heeft in Nederland een aantal vestigingen met verschillende kernactiviteiten. Ruim de helft van onze werknemers in Nederland werkt in onderzoek en ontwikkeling (R&D). Dit komt overeen met meer dan 9% van de wereldwijde tewerkstelling in R&D van Janssen.

Janssen Nederland bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Janssen-Cilag B.V. houdt zich bezig met de het op de markt brengen van onze nieuwe geneesmiddelen en zorgt ervoor dat onze geneesmiddelen beschikbaar zijn voor patiënten in Nederland. Janssen-Cilag B.V. is gevestigd in Breda.

  • Janssen Biologics ontwikkelt, produceert, test en levert complexe biologische medicijnen. Al onze innovatieve behandelingen starten hun productieproces met behulp van levende cellen.

  • Janssen Vaccines & Prevention richt zich op de ontwikkeling van vaccins en antistoffen voor de bestrijding van infectieziekten zoals bijvoorbeeld ebola, hiv, virusinfecties van het ademhalingsstelsel en specifieke bacteriële infecties. Janssen Vaccines is gevestigd in Leiden.

 

 

 

 

EM-26234