Skip to main content

Search

Janssen Vaccines, Leiden

Janssen Vaccines, Leiden

Janssen Vaccines ontwikkelt vaccins die het eerst of het best zijn in hun klasse en bescherming bieden tegen een aantal van de meest levensbedreigende infectieziekten van de wereld. De pathogenen waartegen vaccins ontwikkeld worden, zijn onder andere Ebola, Respiratory Syncytial Virus (RSV), Human Immunodeficiency Virus (HIV), Extra-intestinal Pathogenic E. coli (ExPEC), Methicillin-Resistant Staphylococcus Aureus (MRSA), polio en influenza.

Janssen Vaccines heeft een toegewijd en multifunctioneel team van wereldklasse opgebouwd, dat een veelbelovende pijplijn van producten ontwikkelt in tal van  disciplines. In Leiden werken 700 medewerkers  waarvan ongeveer  35% een PhD-titel heeft. 45% van onze werknemers komen uit het  buitenland en  meer dan 20 nationaliteiten zijn vertegenwoordigd.

De meeste producten in onze  pijplijn zijn gebaseerd op twee innovatieve technologieplatformen – PER.C6®  en AdVac®.  Het AdVac®-technologieplatform is uitgebreid geëvalueerd in de mens. Het heeft  een bemoedigend veiligheidsprofiel  en induceert een robuuste humorale en cellulaire immuunrespons. Het heeft  ook een veelbelovend thermostabiliteitsprofiel. De PER.C6® cellijntechnologie maakt snelle ontwikkeling van vaccins mogelijk, evenals een hoge productie  op grote schaal.

We werken samen met veel van ’s werelds meest vooraanstaande experts, academische en klinische instituten en farmaceutische bedrijven voor de ontwikkeling van vaccins tegen bijvoorbeeld Ebola en HIV. Ook nemen we deel aan het Human Vaccines Project. We hebben samenwerkingsverbanden met veel verschillende organisaties, zoals het Innovative Medicines Initiative (IMI – Europese Commissie), de National Institutes of Health (NIH), Beth Israel Deaconess Medical Center (BIDMC), de Bill and Melinda Gates Foundation and Biomedical Advanced Research and Development Authority (BARDA), die bijdragen aan enkele belangrijke projecten. In Nederland werken we samen met universiteiten en UMC’s in Amsterdam, Groningen, Leiden, Rotterdam en Utrecht.

Vaccinatie is een van de meest effectieve methoden voor de preventie van infectieziekten. Het consistente wijdverbreide gebruik van vaccins heeft opmerkelijke resultaten behaald voor de publieke gezondheid. Terwijl infectieziekten zich blijven verspreiden, worden jaarlijks 2 tot 3 miljoen levens gered door vaccinatie.