Skip to main content

Search

Janssen Vaccines, Leiden

Janssen Vaccines, Leiden

Het werk van Janssen in Nederland bestrijkt bijna alles wat bij het maken van geneesmiddelen en vaccins komt kijken: van onderzoek tot ziektepreventie en van de ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen en vaccins tot de productie en marketing ervan. Dit doen we op vier verschillende locaties. Janssen Vaccines & Prevention, één van onze vestigingen in Leiden, ontwikkelt onder andere vaccins voor de bestrijding van infectieziekten. Door het ontwikkelen van vaccins streven we naar een toekomst waarin we de spreiding van infectieziekten voorkomen en de gevolgen hiervan voor de volksgezondheid wereldwijd kunnen verminderen.

Bij Janssen Vaccins hebben we ervaring opgedaan met het ontwikkelen van vaccins ter bestrijding van infectieziekten zoals Ebola, hiv, Respiratoir Syncytieel Virus (RSV) en specifieke bacteriële infecties. Zodra de genetische code van het nieuwe coronavirus bekend en beschikbaar werd, zijn we ook van start gegaan met het ontwikkelen van een SARS-CoV-2 kandidaat-vaccin. Meer informatie over onze inspanningen tegen dit coronavirus vind je hier

Bestrijden van levensbedreigende ziekten

We streven ernaar om infectieziekten te voorkomen, te behandelen en te genezen. Infectieziekten zijn jaarlijks verantwoordelijk voor 15% van alle sterfgevallen wereldwijd.  Vaccinaties tegen levensbedreigende ziekten hebben het leven van miljoenen mensen wereldwijd verbeterd en sterftecijfers aanzienlijk doen dalen. Na veilig water hebben vaccinaties het grootste effect gehad op de vermindering van het wereldwijde sterftecijfer.  

Janssen Vaccines Launch Facility

In 2018 opende Janssen Vaccines een state-of-the-art Vaccines Launch Facility. Deze fabriek is opgezet om experimentele vaccins tegen verschillende infectieziekten, waaronder hiv, RSV, specifieke bacteriële infecties en COVID-19 te maken, die vervolgens worden gebruikt in vergevorderd klinisch onderzoek. Zodra de overheid hiervoor toestemming geeft, zoals voor het door ons ontwikkelde Ebola vaccin, zullen we in deze fabriek ook de vaccins produceren die zijn goedgekeurd voor gebruik in de praktijk.  

In de Vaccines Launch Facility maken we gebruik van een aantal innovatieve productieplatformen, waarmee snel en kosteneffectief grote aantallen van verschillende soorten vaccins kunnen worden geproduceerd. Op deze manier streven we ernaar om mensen wereldwijd te beschermen tegen globale pandemieën en willen we ervoor zorgen dat iedereen in nood bereikt kan worden. Johan van Hoof, Global Head Vaccines, zegt hierover: “De grote investering die Janssen in de Vaccines Launch Facility gedaan heeft, zorgt ervoor dat we internationaal een verschil kunnen maken. Dat doen we door innovatieve en effectieve vaccins beschikbaar te maken voor de mensen die ze nodig hebben, waar ook ter wereld.”

Janssen in Nederland

Benieuwd naar onze activiteiten in de andere vestigingen van Janssen in Nederland? Lees over Janssen-Cilag in Breda en Janssen Biologics in Leiden.

 

 

EM-38725 - 27-jul-2020

 

1 Roth, Gregory A., et al. "Global, regional, and national age-sex-specific mortality for 282 causes of death in 195 countries and territories, 1980–2017: a systematic analysis for the Global Burden of Disease Study 2017." The Lancet 392.10159 (2018): 1736-1788.
2 Plotkin, Stanley et al. Plotkin’s vaccines. 7th edition, Elsevier