Skip to main content

IŠČI

Nevroznanost

Nevroznanost

Duševne in nevrološke bolezni so v razvitih državah veliko zdravstveno breme. Pričakujemo lahko, da bo višanje življenjske ravni vplivalo na naraščanje teh bolezni tudi v drugih, danes manj razvitih delih sveta. Naše poslanstvo je izboljšati življenje posameznikov, ki trpijo za motnjo v delovanju osrednjega živčevja, in povečati možnosti zdravljenja pri lajšanju bolečine.

Ekipa za raziskave in razvoj na področju nevroznanosti v družbi Janssen se osredotoča na nevrodegenerativne bolezni in motnje razpoloženja, poleg tega smo dejavni tudi na področju zdravljenja shizofrenije. Čeprav smo osredotočeni predvsem na odkrivanje in razvoj novih zdravil, nas zanima tudi uporaba novih biomarkerjev in napredne diagnostike, s katerimi želimo omogočiti zgodnejše in natančnejše diagnosticiranje, odziv na zdravljenje in napovedovanje izidov na teh osrednjih področjih.

Smo vodilno podjetje med tistimi, ki se posvečajo nevroznanosti. Osredotočeni smo na razvoj zdravil za motnje spoznavnih sposobnosti, za uravnavanje razpoloženja, zdravil za zdravljenje psihoz in zmerne do hude kronične bolečine. Prek razvojne infrastrukture in povezave notranjih ter zunanjih razvojnih dejavnosti svoje strokovno znanje še nadgrajujemo.