Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to main content

IŠČI

Nevroznanost

Nevroznanost

Duševne in nevrološke bolezni so v razvitih državah veliko zdravstveno breme. Pričakujemo lahko, da bo višanje življenjske ravni vplivalo na naraščanje teh bolezni tudi v drugih, danes manj razvitih delih sveta. Naše poslanstvo je izboljšati življenje posameznikov, ki trpijo za motnjo v delovanju osrednjega živčevja, in povečati možnosti zdravljenja pri lajšanju bolečine.

Smo vodilno podjetje med tistimi, ki se posvečajo nevroznanosti. Osredotočeni smo na razvoj zdravil za motnje spoznavnih sposobnosti, za uravnavanje razpoloženja, zdravil za zdravljenje psihoz in zmerne do hude kronične bolečine. Prek razvojne infrastrukture in povezave notranjih ter zunanjih razvojnih dejavnosti svoje strokovno znanje še nadgrajujemo.

Naših znanstvenih dognanj je vse več

Genetski (DNK) zapis je podoben računalniški kodi. Če so v njem napake, lahko povzroči nepravilno delovanje telesa. Z napredovanjem znanosti se izboljšuje razumevanje človeškega telesa – od odkritja sestave DNK in branja njenega zapisa do razumevanja napak v našem genetskem zapisu, ki lahko povzročijo ali odložijo začetek možganskih obolenj, kakršno je npr. Alzheimerjeva bolezen.

Znanstveniki v raziskovalnih družbah, na univerzah in v farmacevtskih družbah se nenehno posvečajo temu, kako obsežno znanje preliti v učinkovite možnosti zdravljenja, ki bi milijonom ljudi po svetu omilile trpljenje.

Naša inovativna zdravila

Če pozabite vzeti zdravilo, to lahko vpliva na učinkovitost zdravljenja. Razvoj različnih tehnoloških oblik zdravil pomaga pri premostitvi te težave. Tablete, ki 24 ur počasi sproščajo zdravilo, lahko spremenijo življenje bolnikov. Skrbi, da bi pozabili vzeti več zdravil na dan, ni več in tako lahko preprečimo ponovni pojav znakov bolezni.

Osupljiva dejstva
  • V človeškem telesu je na milijone živčnih celic, ki lahko v sekundi desetkrat prenesejo sporočilo med prsti na nogah in možgani.
  • Alzheimerjeva bolezen je najpogostejša oblika demence: približno 60 % bolnikov z demenco trpi za Alzheimerjevo boleznijo.
  • V nasprotju s splošnim prepričanjem pri bolnikih s shizofrenijo ne gre za razcepljeno ali multiplo osebnost. Gre za motnjo ravnovesja čustev in mišljenja.
 
Ste vedeli?

Obstaja več spletnih strani podjetja Janssen, kjer so predstavljena nekatera zdravila in področja bolezni, strani so namenjene bolnikom in njihovim skrbnikom. Informacije o shizofreniji in demenci najdete na www.shizofrenija24x7.si

 
Publikacije:
Sporazumevanje z bolniki z demenco
Sporazumevanje z bolniki z demenco

Vodnik za svojce in negovalce starejših z demenco

Asist. Mojca Muršec, dr. med., spec. psih.
Oddelek za psihiatrijo UKC MB
2012

Naj ostanejo takšni, kot jih poznamo
Naj ostanejo takšni, kot jih poznamo

Vodič za svojce in negovalce starejših z vedenjskimi in psihičnimi spremembami pri demenci