Skip to main content

Search

Janssen Prevention Center, Leiden

Janssen Prevention Center, Leiden
  • Janssen Preventie Centrum in Leiden

Het Janssen Prevention Center onderzoekt hoe mensen hun leven lang gezond en vitaal kunnen blijven en streeft naar het vinden van innovatieve oplossingen. Het richt zich met name op de preventie van chronische ziekten die zich vooral voordoen op latere leeftijd, zoals hart- en vaatziekten, kanker en de ziekte van Alzheimer.

Bij het Janssen Prevention Center werken ongeveer 120 wetenschappers en stafmedewerkers onder leiding van Prof. Dr. Jaap Goudsmit, Ph.D. Het centrum heeft onderzoekslaboratoria in Nederland (Leiden), waar ook het hoofdkantoor is gevestigd, de Verenigde Staten (La Jolla, Californië) en Engeland (Londen).

Levenslang gezond

Bij het Janssen Prevention Center dromen we van een wereld waarin mensen niet alleen lang leven, maar ook levenslang vitaal en gezond blijven. Dat is ver van de realiteit op dit moment, want hoe ouder we worden, hoe meer we te maken krijgen met leeftijdsgerelateerde chronische aandoeningen. Om te voorkomen dat we onze laatste levensjaren slijten in slechte gezondheid, zijn nieuwe benaderingen voor ziektepreventie hard nodig.

Gedurende de afgelopen honderd jaar is gebleken dat preventieve strategieën, zoals het vaccineren van kinderen, zeer succesvol waren bij het bestrijden van infectieziektes. Dat nu ook ouderdomsgerelateerde chronische aandoeningen mogelijk zijn te voorkomen, is grensverleggend.

Naast het ontwikkelen en uitvoeren van onze eigen onderzoeksprogramma’s, wordt er samengewerkt met wetenschappers vanuit andere onderdelen van Janssen en Johnson & Johnson en met academische partners. Samen met de partners streeft het Janssen Prevention Center ernaar oplossingen te ontwikkelen die de gezonde levensduur verlengen.