Skip to main content

Search

World Without Disease Accelerator, Leiden

World Without Disease Accelerator, Leiden

De World Without Disease Accelerator (WWDA) is een wereldwijde Research & Development-groep die unieke capaciteiten, bedrijfsmodellen en partnerschappen samenbrengt om zowel de preventie en interceptie als algehele genezing van ziekten te bevorderen. Een deel van de groep is gevestigd op de campus in Leiden. Met zijn strategieën en oplossingen voor het ondervangen van ziekten, zet WWDA zich in voor een paradigm shift in de gezondheidszorg. WWDA is actief op het vlak van het microbioom, de immunowetenschappen, data science en preventieve biomarkers, sensoren/wearables en gedragsneurobiologie.

Missie

In lijn met Johnson & Johnson's (J&J) medische innovatiestrategie, is de missie van de WWDA het ontdekken, ontwikkelen en leveren van producten, oplossingen en technologieën gericht op preventie, interceptie en genezing van ziekten.

Focusgebieden

De WWDA draagt met zijn ondersteunende capaciteiten bij aan sectoroverschrijdende initiatieven van Janssen en J&J waarvoor haalbare wetenschappelijke doelen zijn geïdentificeerd.Huidige focusgebieden zijn longkanker, diabetes type 1, colorectale kanker en neonatale/babygezondheid.

Data science & Preventie Biomarkers

Het WWDA-team in Leiden maakt deel uit van de groep Data Sciences & Prevention Biomarkers. Deze groep richt zich op het verkrijgen van een gepersonaliseerd inzicht in gezondheid en ziekte door de toepassing van bio-informatica, big data, machine learning, voorspellende analyses en wetenschap op het gebied van eiwitten. De groep werkt samen met academische en industriële partners om fundamenteel onderzoek in specifieke gebieden te versnellen.

Bezoek janssen.com voor meer informatie over de WWDA.