Skip to main content

Search

Blodkraeft

For patienter og pårørende

På denne side har vi samlet relevant information til patienter med en kræftsygdom i blodet, knoglemarven eller lymfesytemet og deres pårørende.

Du kan finde flere videoer med personer, der lever med kræft i blodet, knoglemarven eller lymfesystemet, links til mere information om sygdommene og behandling samt links til andre sider, hvor du vil kunne finde yderligere information og støtte.

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål.

Sygdom og behandling

Tidlig diagnostik af kræft i blodet, knoglemarven og lymfesystemet

At udbrede og øge kendskabet til kræft i blodet, knoglemarven og lymfesystemet således at flere mennesker kan få stillet diagnosen tidligere er vigtigt. I dag diagnosticeres eksempelvis kræft i knoglemarven meget sent, hvilket kan have betydning både i forhold til behandling men også livskvalitet. 

Myelomatose

Læs mere om myelomatose på vores sygdomsside med information om sygdommen, links til relevante patientforeninger og andre personlige historier fra personer, der lever med myelomatose.

Kronisk lymfatisk leukæmi (CLL)

Læs mere om kronisk lymfatisk leukæmi (CLL) på vores sygdomsside med information om sygdommen, links til relevante patientforeninger og andre personlige historier fra personer, der lever med CLL.

Personlige historier

Podcasts: Mødet med patienten

Hvad sker der, når alvorlig sygdom vender tilværelsen på hovedet? Når man ikke længere kun er familiemedlem, ven eller medarbejder – men også patient? Denne podcastserie handler om, hvordan man håndterer en livstruende diagnose, der f.eks. hedder kræft i blodet, lymfesystemet eller knoglemarven. 

Da kræft ændrede mit liv. Beslutninger og valg

Bogen 'Da kræft ændrede mit liv – Beslutninger og valg' indeholder 10 personlige fortællinger med patienter og pårørende, som hver især fortæller deres personlige historie om mødet med sundhedssystemet og den udfordring, det er at komme videre i livet efter diagnosen kræft i blodet, knoglemarven eller lymfesystemet. Bogen er en opfølger til bogen 'Da kræft ændrede mit liv – Ukendt og usynlig', der udkom i 2016. I den første bog mødte vi også 10 patienter og pårørende, der giver et indblik i livet med en sjælden kræftdiagnose.

Læs de personlige fortællinger her.

Da kræft ændrede mit liv. Ukendt og usynlig

Læs vores tidligere bog om blodkræft. Bogen indeholder ti personlige fortællinger. Hver fortælling giver indblik i livet med en sjælden kræftdiagnose, sygdommene og ikke mindst i de eftervirkninger, der følger af den medicinske behandling. Udover patient- og pårørendehistorier indgår også interviews med en psykolog, en sygeplejerske og en lægefaglig ekspert, der hver især bidrager med deres viden om disse sygdomme og deres konsekvenser.

Læs de personlige fortællinger her.

Videoer med patientfortællinger

Her har vi samlet alle vores videoer med fortællinger fra patienter med kræft i blodet, knoglemarven eller lymfesystemet. Videoerne kan omhandle alt fra diagnose, sygdommen og hvordan den påvirker hverdagen, behandlingsmuligheder, og hvordan man kan komme videre med livet efter en kræftsygdom.

Links til mere information

Vi anbefaler at besøge disse sider for at få mere information:

*ANSVARSFRASKRIVELSE: Janssen og ovenfor nævnte har ingen indflydelse på hinandens indhold på disses respektive hjemmesider.